Про медицину в громадах — у токшоу «Як справи?»

Про медицину в громадах — у токшоу «Як справи?»

22 кві. 2024

22 квітня о 21:00 на всіх місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Полтава, Суспільне Крим, Суспільне Чернівці тощо) та Суспільне Новини у сьомому випуску токшоу «Як справи?» йтиметься про доступ до медичних послуг у громадах країни.

Читайте також: «Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного

«В Україні законодавчо прописані певні медичні гарантії, та чи завжди пацієнт отримує бажаний результат, звертаючись у медичні заклади, особливо пацієнт, якому довелось евакуюватися через війну? Традиційно у студію ми запрошуємо експертів, які можуть роз’яснити гострі питання, порадити, як діяти, до кого звертатись по допомогу», — каже шеф-редакторка токшоу «Як справи?» Ольга Кутишенко.

У студію запросили директорку Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Тетяну Кудик, представницю Благодійного фонду «Пацієнти України» Оксану Мусієнко та заступника міністра охорони здоров’я України (2016–2019 років) Романа Ілика.

«Навантаження на медичну галузь зросло з початком великої війни. По-перше, доступність медичних послуг у громадах — значна проблема. По-друге, якість. Хто має відповідати за якість цих послуг та як пацієнтам контролювати це — фокус нашого токшоу. Тут є чимало нюансів, які стосуються окремих громад, вони різняться від регіону до регіону. Але ці аспекти будують загальну медичну систему — і про них варто говорити на всеукраїнському рівні», — зазначає ведуча токшоу «Як справи?» Світлана Стеценко

Чи якісно організовано логістику постачання ліків; хто надає медичну допомогу на деокупованих територіях; чи знають пацієнти, які медичні послуги безплатні, й чи доступні вони всьому населенню України — ці питання поставимо експертам у студії й гостям, які приєднаються до ефіру онлайн.

До ефіру доєднаються:

  • Олександр Журавльов, начальник Лиманської військової адміністрації;
  • Мирослава Чубірко, директорка Медичного центру «Сім’я», Мукачівська громада;
  • Федір Лапій, лікар-інфекціоніст, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики;
  • Володимир Руденко, експерт аптечного ринку, доктор фармацевтичних наук, професор кафедри організації економіки фармації та технології ліків Київського медичного університету.

Читайте також: Суспільне запрошує журналістів до участі в розробці професійного стандарту

Нагадаємо, у березні на Суспільному стартувало токшоу «Як справи?» — про виклики та досвід громад України під час повномасштабної війни. Попередні випуски «Як справи?» можна подивитись на ютуб-каналі Першого. Всього заплановано 12 випусків токшоу. 

Токшоу «Як справи?» — продовження роботи команди Суспільного у громадах України. Торік у п’яти містах п’яти регіонів, де тривали пошуки гіперлокальних кореспондентів у 2023 році, — на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині — Суспільне записало випуски телевізійного токшоу «Голос Громад»

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Підпишіться на Суспільне Анонси на тій платформі, де вам зручно: телеграм або вотсап.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.