Можливості для молоді під час війни — у токшоу на Суспільному «Як справи»

Можливості для молоді під час війни — у токшоу на Суспільному «Як справи»

27 тра. 2024

Про молодь у громадах, можливості й реалізацію планів під час війни — говоритимемо 27 травня о 21:00 у токшоу «Як справи?». Дивіться на всіх місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Полтава, Суспільне Чернігів, Суспільне Кропивницький тощо) та телеканалі Суспільне Новини.

«З початком війни молоді люди в Україні консолідувалися та почали активно волонтерити, збирати й розвозити гуманітарну допомогу, допомагати військовим, внутрішньо переміщеним особам. Багато молодих українок і українців стали військовослужбовцями. Маємо гіркі втрати. Пам’ятаємо це і продовжуємо розвивати країну. Яким сьогодні є запит молоді до суспільства — з’ясуємо у студії проєкту», — коментує шеф-редакторка токшоу «Як справи?» Ольга Кутишенко.

Як може реалізуватися молодь під час війни, чого прагнуть і чи мотивовані залишатись в Україні, як повернути тих, хто виїхав за кордон, — ці питання поставимо гостям нашої студії.

Ми запросили у студію:

  • Олену Куваєву, юристку Центру стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини, менторку молодіжного проєкту UpShift UNICEF;
  • Дмитра Ковальова, ментора в Українській академії лідерства;
  • Любов Залюбовську, директорку освітніх програм GoGlobal.

«Якою має бути країна, щоб молодь залишалася тут і розвивалася всередині країни? Саме про можливості під час війни будемо говорити в останньому випуску проєкту», — анонсує ведуча токшоу «Як справи?» Світлана Стеценко.

Онлайн до розмови приєднаються:

  • Ганна Чмельова, пластунка-сеньйорка праці, координаторка Пластового осередку Півдня України;
  • Христина Білінська, керівниця управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради;
  • Андрій Чесноков, заступник міністра молоді й спорту України.

Нагадаємо, у березні на Суспільному стартувало токшоу «Як справи?» — про виклики та досвід громад України під час повномасштабної війни. Попередні випуски «Як справи?» можна подивитись на ютуб-каналі Першого. Всього заплановано 12 випусків токшоу.

Токшоу «Як справи?» — продовження роботи команди Суспільного у громадах України. Торік у п’яти містах п’яти регіонів, де тривали пошуки гіперлокальних кореспондентів у 2023 році, — на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині — Суспільне записало випуски телевізійного токшоу «Голос Громад».

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Підпишіться на Суспільне Анонси на тій платформі, де вам зручно: телеграм або вотсап.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.