Спецпроєкт до Дня вчителя покажуть філії UA: Суспільне мовлення

Спецпроєкт до Дня вчителя покажуть філії UA: Суспільне мовлення

3 жов. 2019

Спецпроєкт «25 причин любити вчителя» підготували регіональні телеканали UA: Суспільне мовлення до Дня працівників освіти. Серію коротких відеороликів транслюватимуть 46 жовтня між програмами в ефірі суспільних телеканалів.

Проєкт містить двадцять п’ять історій, кожна до двох хвилин. Герої роликів — люди різного віку, інтересів та професій: діти, дорослі, літні люди, лікарі, учителі, спортсмени, військові та ін. Вони згадують моменти, коли педагоги були для них авторитетом, надихали на значущі вчинки чи впливали на їхнє майбутнє.

Кількість історій для проєкту вибрали невипадково. Через число «двадцять п’ять» Суспільне мовлення нагадує, що в складі України — 24 області та Автономна Республіка Крим.

Креативна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Катерина Жуліна зазначає: «На ідею спецпроєкту мене надихнули мої діти та їхні розповіді про вчителів. Наступного дня ми обговорили з командою концепцію й вирішили, що потрібно підготувати проєкт, де ми покажемо важливість педагогів».

До підготовки відеороликів долучилися всі регіональні філії Суспільного мовника. Вони мали спільну мету — щоб кожен, хто побачить історію, згадав про свого наставника, захотів йому зателефонувати чи навіть зустрітися з ним.

Команда UA: ПОЛТАВА зняла сюжет, в якому своїх вчителів згадує професор Української медичної стоматологічної академії Максим Дудченко«Завдяки тому, що мої вчителі були військові, майже всі генерали, академіки, то вже під час навчання вони привили мені любов до медицини, і академію я закінчив за чотири роки..»

«Роль вчителя, наставника для кожної людини неможливо переоцінити. Через життєві історії людей різного віку, професій, статусу якнайкраще відчувається ця цінність. Тому проект «25 причин любити вчителя» - необхідний та важливий. Вірити у краще та любити людей, не дивлячись ні на що: після спілкування з нашим героєм в мене лишились найтепліші емоції. Його життєва мудрість надихає, дає сили та вчить завжди йти за покликом серця», - розповідає редакторка творчої групи "Ранок" Катерина Люшень.