У команді Суспільне Полтава почали працювати гіперлокальні кореспонденти

У команді Суспільне Полтава почали працювати гіперлокальні кореспонденти

25 січ. 2024

Суспільне Мовлення розбудовує мережу журналістів у громадах України. До команди Суспільне Полтава приєдналися дві гіперлокальні кореспондентки —  Марина Пахуща із Щербанівської громади та Наталія Карпенко з Кременчуцької. Їх обирали з-поміж учасників навчання мультимедійної журналістики Академії Суспільного Мовлення, аналізуючи досвід і те, як вони проявили себе під час виконання завдань курсу. 

На Суспільне Полтава роботу гіперлокальних кореспондентів координуватиме шеф-редакторка новин Суспільне Полтава Карина Москаленко.

«Ці учасниці були активними під час навчання і показали гарний фінальний результат. Наразі вони проходять ще одне навчання з нашою локальною командою у Полтаві. Та це не зважає їм вже інформувати про життя їхньої громади», — каже шеф-редакторка новин Суспільне Полтава Карина Москаленко.

Читайте також: «Батьки-засновники» — новий проєкт про тих, хто сформулював ідею України

Загалом, торік Суспільне розбудовувало гіперлокальну мережу журналістів у громадах п’яти регіонів, команди відвідали 32 громади Рівненщини, Одещини, Черкащини, Полтавщини та Дніпропетровщини. У Полтавській області журналісти побували у Кременчуцькій, Опішнянській, Лубенській та Миргородській громадах. 

«Усі кореспонденти невдовзі отримають мобільний журналістський комплект техніки для роботи, яка дозволить працювати оперативно та в різних умовах, — сказав Артем Шелковий, генпродюсер регіонального мовлення Суспільного. — Пілотний проєкт гіперлокальної мережі у Чернігівській, Сумській та Харківській областях, який ми разом з командою розбудовували у 2021-2022 роках, продемонстрував, як впливає на якість роботи кореспондентів знання та розуміння стандартів роботи Суспільного. Саме тому гіперлокальні журналісти — штатні працівники філій. Місцеві команди координуватимуть їхню роботу».

Хто долучився до команди Суспільне Рівне та Суспільне Черкаси читайте за посиланням. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

У Полтавській області — це телеканал Суспільне Полтава та Українське Радіо Полтава

Дивитись Суспільне Полтава та слухати Українське Радіо Полтава онлайн можна на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.