Навчання для майбутніх гіперлокальних кореспондентів на Полтавщині: як це було

Навчання для майбутніх гіперлокальних кореспондентів на Полтавщині: як це було

22 гру. 2023

 

22 грудня завершилось навчання жителів/-ок громад Полтавщини, які подалися на участь у проєкті розбудови гіперіперлокальної мережі Суспільного. Курс тривав чотири тижні, у навчальній програмі були і лекції, і практичні завдання. За підсумком навчання команда Суспільного обере двох майбутніх гіперлокальних кореспондентів Полтавської області.

Читайте також: Різдвяні богослужіння на телеканалах Суспільного

«Дуже вдячна тренерам за їхню фахову підготовку, за ті знання, які ми засвоїли. Для мене участь у проекті була інформативною, корисною та пізнавальною», — сказала Яна Хайдурова, учасниця проєкту з Опішнянської громади.

«Давно хотіла розповідати саме про регіони. Там, на мою думку, багато актуальних тем та невідомих людських історій. Навчання для мене було пізнавальним, корисним та натхненним. Впевнена, що у майбутньому зможу використати здобуті знання», — переконана Марина Пахуща, учасниця навчань із Полтави. 

«Для мене навчання в Академії Суспільного Мовлення —  це висока честь і можливість для подальшого професійного розвитку», — каже Анатолій Чернишенко з міста Гребінки.

«Дякую Суспільному за змістовне та корисне навчання. Зміни починаються з нас. Змінюймо країну!» — каже Інна Тютюнник із міста Лубни.

Читайте також: Робота хабів Суспільного у 2024 році — зустріч команди регіонального мовлення

Тренерами-менторами для команд стали 

o    Ангеліна Карякіна, медіаменеджерка та журналістка, радниця голови правління Суспільного Мовлення;

Анна Цигима, режисерка документальних проєктів і фільмів Лабораторії Журналістики суспільного інтересу;

o    Лук’ян Галкін, виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура;

Євгенія Моторевська, українська журналістка й відеопродюсерка документальних проєктів, керівниця відділу журналістських розслідувань The Kyiv Independent.

Учасники/-ці довідалися: 

o    про стандарти журналістики, пошук тем, планування контенту та принципи конвергентної журналістики; 

o    сторітелінг і як він працює; 

o    про те, чому чому важливо проводити фактчекінг, і як протидіяти дезінформації й розвивати критичне мислення; 

o    про основи знімання та монтажу в умовах війни.

Суспільне Мовлення — найбільша незалежна медіакомпанія України — розбудовує гіперлокальну мережу журналістів, які працюватимуть у своїх громадах. У жовтні команда Суспільного відвідала Кременчуцьку, Опішнянську, Лубенську та Миргородську громади Полтавщини. На зустрічах запрошували пройти відбір для навчання мультимедійної журналістики і отримати можливість стати кореспондентом Суспільного у своїй громаді.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні. 

У Полтавській області — це телеканал Суспільне Полтава та Українське Радіо Полтава

Дивитись Суспільне Полтава та слухати Українське Радіо Полтава онлайн можна на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.