На Полтавщині впав літак АН-2

12:41, 23 чер. 2019
 
На Полтавщині впав літак АН-2

Зранку поблизу села Млини Лохвицького району впав літак АН-2. Про це близько 10-ї години рятувальникам повідомив місцевий мешканець, каже речниця рятувальників області Світлана Рибалко. Вона розповіла: «Літак впав в лісовому масиві, біля дороги. У літаку перебувало два пілоти, які самостійно евакуювалися. Через падіння літак почав горіти. Рятувальники загасили пожежу об 11-й годині». За словами Світлани Рибалко, за попередньою інформацією, літак летів на обприскування сільськогосподарських посівів.

Інформацію про те, що цей літак належить одній із агрофірм, підтвердив і речник обласної поліції Юрій Сулаєв. Він розповів: «Зараз створена комісія і будуть задіяні фахівці, щоб встановити причини цієї аварії». За його словами, нині ухвалюють рішення щодо початку кримінального провадження за статтею 276 – це порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту.

Санкція статті, залежно від наслідків, – виправні роботи або обмеження волі. Також – позбавлення волі на строк від двох до семи років.