Семеро київських художників презентують свої роботи на виставці «Власний мотив» у полтавській Галереї мистецтв

18:40, 21 сер. 2019
 
Семеро київських художників презентують свої роботи на виставці «Власний мотив» у полтавській Галереї мистецтв

Про це розповіла координаторка проекту Лада Наконечна. Виставку відкриють завтра о 17-й годині. Роботи для неї створювали художники із Києва під час перебування у резиденції у Шишацькому районі.

У залі Полтавського художнього музею готують виставку «Власний мотив». Близько 30 робіт для неї створили київські художники.

Координаторка проекту Лада Наконечна розповідає: «На цій виставці будуть представлені різні види мистецтва: живопис, графіка, інсталяції, відео.Ця виставка є результатом резиденції, яка проходила тут, в Шишацькому районі, в селі Великий Перевіз. Там є хата і майстерня, куди художники можуть приїжджати на тиждень-два і працювати.  Тут ми хочемо показати результати нашої роботи».

36-річний киянин Нікіта Кадан на виставці представить картину «Різанина» та скульптуру «Моя земля». Їх, каже, створював близько місяця.

Художник із Києва Нікіта Кадан каже: «Малюнок я зробив на резиденції «Великий Перевіз», а потім доповнив його колажним елементом перед виставкою.  Це - вільна копія класичної роботи Жана Лакруа «Різанина на Хіосі». Це – малюнок вугіллям, а потім наклеєний фотографічний елемент.   А обєкт – зробив пізніше – на основі форми вїзного знаку до села Великий Перевіз. Це – стандартний радянський металевий прапорець, який часто стоїть на вїзді до сіл».

Художник Максим Роботов – учасник арт-гурту «SVITER». На виставці він представить свою відеороботу «Розмова».

Художник із Києва Максим Роботов каже: «Робили її, коли я та моя партнерка з гурту Лера Пренскова ходили по одному і тому ж пагорбу і розмовляли.  Я розмовляв з нею – вона була в іншому місті, а коли вона ходила по пагорбу, розмовляла зі мною, але це було через місяць. Це були розмови про Полтавщину, її краєвиди. На цьому відео видно, що ми поза собою залишаємо стежки. Ми – медіахудожники».

Цю виставку відкриють 22 серпня.

Координаторка проекту Лада Наконечна продовжує: «Назва «Власний мотив» – це про сприйняття мотиву. Це приналежність цього ландшафту до спільної історії, спільної культури».

За словами Лади Наконечної, виставка «Власний мотив» у полтавському Художньому музеї відбудеться вперше. Триватиме вона до 15 вересня.