Початку розведення військ на Луганщині сьогодні не буде

15:19, 7 жов. 2019
 
Початку розведення військ на Луганщині сьогодні не буде

Запланованого початку розведення військ у Золотому та Петрівському сьогодні не буде. Про це сказав міністр закордонник справ України Вадим Пристайко. Це через порушення бойовиками режиму тиші на цих ділянках.

 «Ми знаємо що декілька днів тому були обстріли у Петрівському та Золотому, а наскільки ви знаєте, то розведення на 7 день, коли починається мир. Тому ми чекатимемо наступних сім днів, щоб побачити, що обидві сторони готові до таких кроків, як розведення»,каже міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

Нагадаємо, у Золотому та Петрівському сьогодні мав початися процес розведення військ – у рамках рішення Тристоронньої контактної групи від 2016-го року.   Загалом у домовленостях йдеться про три населені пункти на лінії розмежування. У Станиці Луганській процес розведення почався 26 червня. Так, згідно з рішеннями, війська та техніка мали відійти на один кілометр від лінії розмежування – здійснюють це обидві сторони. Основною умовою для цього є дотримання режиму тиші на ділянці розведення упродовж одного тижня. Має відбутися все у два етапи: після відведення особового складу, починають демонтаж інженерних споруд та розмінування території.

Нагадаю, про початок процесу розведення військ минулого тижня повідомив спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній Контактній Групі Мартін Сайдік. Напередодні в Україні до акції протесту «Ні капітуляції» долучилися тридцять українських міст. На столичному Майдані відбулося віче, що зібрало близько 10 тисяч людей. Такі цифри наводять у поліції. Серед вимог мітингувальників до президента, зокрема, заборонити відведення військ у Золотому, Петрівському та Станиці Луганській, а також не допустити проведення місцевих виборів на територіях ОРДЛО до повного встановлення контролю над українсько-російським кордоном.