Прокуратура передала суду усі матеріали кримінального провадження щодо аварії, через яку загинув велосипедист Артем Левченко

20:19, 11 лис. 2019
 
 Прокуратура передала суду усі матеріали кримінального провадження щодо аварії, через яку загинув велосипедист Артем Левченко

4 місяці та 7 судових засідань – стільки досліджували матеріали кримінального провадження у справі Левченко-Саєнко. Сьогодні закінчили вивчати матеріали, долучили висновки експертизи й почали допитувати потерпілих.

5-годинне засідання по суті щодо аварії за участі водійки Наталії Саєнко та велосипедиста Артема Левченка розпочинають із дослідження матеріалів кримінального провадження. Їх надає прокурор Валентин Болгар. Сьогодні це приблизно півтора томи із 5. Зокрема, це висновки експертиз: транспортно-трасологічної, судово-медичної та авто технічної. Ось деякі з них.

Прокурор Валентин Болгар каже:

 «Саєнко мала технічну можливість уникнути наїзду шляхом гальмування. Левченко у момент наїзду рухався на велосипеді».

Адвокат Наталії Саєнко Олег Губа каже: 

«Такий комплекс тілесних ушкоджень і механічних пошкоджень на транспортних засобах може утворитися у тому випадку, коли Левченко рухається на велосипеді. Якби велосипедист був ще і в захисному спорядженні (шоломі), то ми б, можливо, не говорили про настання таких тілесних ушкоджень».

Мати загиблого Артема Левченка Наталія Левченко каже: «Травми Артема навіть за наявності шолома, були неминучими».

Суд долучає висновки до матеріалів справи. Починається допит потерпілих. Сьогодні – трьох із п’яти. Перший – батько нині загиблого велосипедиста Олег Левченко.

Батько загиблого Артема Левченка Олег Левченко каже: 

«Довгий час мій син лікувався, але це все було марно, на жаль. Травми були несумісні із життям. І помер через 2 місяці не приходячи до свідомості. Обвинувачена усіма можливими і неможливими засобами впливала на слідство».

Далі – бабуся Артема та мама.

Бабуся загиблого Артема Левченка Вікторія Чазова каже: 

«Мені подзвонила Артема викладачка із математики, і сказала, що їй зателефонували, що хлопця збила машина. Я набрала сина Олега. Він сказав: Артем у мене, його везуть до мене. Я побігла в обласну лікарню. І після чого почалися круги пекла. Карати таких людей треба грошима і справедливим правосуддям. Вона повинна сидіти».

Мати загиблого Артема Левченка Наталія Левченко каже:

 

«Саєнко я вперше побачила у березні у залі суду. За весь час (2 місяці),коли ми боролися за те, щоб наша дитина була з нами хоча б на день більше, від неї,окрім перерахування грошей, нічого не чули».

Наступне засідання суд призначив на 14 листопада. Тоді допитають інших потерпілих та свідків.

Нагадаємо, цю справу по суті розглядають в Октябрському суді з 12 липня. Водійку Наталію Саєнко обвинувачують у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. 6 листопада минулого року на пішохідному переході сталася аварія за участі неповнолітнього велосипедиста Артема Левченка та водійки позашляховика Наталії Саєнко. Це було біля Малої академії мистецтв у Полтаві. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні.