До кінця листопада на вулицях Полтави завершать розвішувати новорічну ілюмінацію

18:45, 14 лис. 2019
 
До кінця листопада на вулицях Полтави завершать розвішувати новорічну ілюмінацію

Про це розповів директор комунального підприємства «Міськсвітло» Роман Кикоть. 500 новорічних фігур та близько кілометру гірлянд у місті почали чіпляти наприкінці жовтня. Увімкнуть ілюмінацію разом із новорічною ялинкою 19-го грудня.  

Кулі, сніжинки та зірки – новорічну ілюмінацію встановлюють у Корпусному парку Полтави.
Робить це працівник підприємства «Міськсвітло» Юрій Шиян:

«Їх розвішуємо та підключаємо. Роблять це електрики, які мають доступ роботи до електромережі».

Цим фігурам близько трьох років, каже директор підприємства «Міськсвітло» Роман Кикоть:

«Цього року ми нічого не закупляли. Того року було закуплено шатер, 3D-іграшки. Тобто, на цей час, думаю, вистачить ілюмінації».

Для освітлення однієї такої фігури потрібно приблизно п’ять ват, каже Роман Кикоть. У Полтаві таких фігур близько п’ятиста. За годину вони споживають 2,5 кіловати. За день на оплату електроенергії йде близько 250 гривень. За увесь сезон, а це місяць, на освітлення новорічних фігур з міського бюджету витратять близько семи з половиною тисяч гривень.

Новорічна ілюмінація у Полтаві буде на чотирьох локаціях: у Корпусному парку, по вулиці Соборності та Гоголя, а також на частині Каштанової алеї.

Олена Якутіна, яка гуляє парком говорить: «Мені подобається як прикрашають цей парк. Завжди, коли проїжджаємо будь-яким транспортом, то діти виглядають. Ми любуємося».



Кристина Брунь, яка гуляє парком каже: «У нас багато інших парків, які теж можна прикрасити. Але я не вважаю, що це найперше, що треба робити у нашому місті».

Розвішувати та підключати до електромережі новорічну ілюмінацію у Полтаві мають завершити до кінця листопада.