Про народження Незалежності України — дисидент Микола Кульчинський в інтерв’ю для Суспільне Полтава

Про народження Незалежності України — дисидент Микола Кульчинський в інтерв’ю для Суспільне Полтава

26 сер. 2022

Микола Кульчинський – український дисидент – один із тих, хто виборював Незалежність України. За свої погляди він був засуджений засуджений до 2,5 років ув’язнення в колонії суворого режиму, але продовжив свою боротьбу. 

Читайте також: Фотопроєкт Суспільного про командирів, народжених за Незалежності: «Волина» з Полтави

В ексклюзивному інтерв`ю для Суспільне Полтава Микола Кульчинський розповів подробиці проголошення Незалежності України та поділився думками про становлення національної самосвідомості українців, про звільнення від колоніального мислення та про своє бачення майбутнього нашої держави.


«Я народилася вже в Незалежній Україні й особисто для мене ухвалення Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року було невідворотне та обов’язкове, таке, що мало статися само собою, без особливих зусиль. Але коли починаєш глибоко поринати в тему, то розумієш: якби не люди, які вибороли цю нашу Незалежність, — країна не стала б суверенною, а ми не стали б вільними. І саме такою людиною є Микола Кульчинський, який все своє життя боровся проти репресій радянського союзу, – розповідає журналістка Суспільне Полтава Марина Голега. — Коли спілкуєшся з українцями, які під гнітом радянського союзу, в тотальній забороні до всього українського та в забороні в любові до своєї Батьківщини продовжувати йти проти режиму та відроджувати України, при тому, що на них чекали ув’язнення, репресії чи навіть втрата життя — це викликає захоплення».

 Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Полтавській області — це телеканал Суспільне Полтава та Українське Радіо Лтава

Дивитись Суспільне Полтава можна в ефірі та онлайн на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: