Сьогодні до Миргорода приїхав кандидат на пост Президента України Олег Ляшко

20:10, 12 лют. 2019
 
Сьогодні до Миргорода приїхав кандидат на пост Президента України Олег Ляшко

Сьогодні до Миргорода приїхав кандидат на пост Президента України Олег Ляшко. Він зустрівся із виборцями у місцевому Центрі естетичного виховання учнівської молоді.

 

За півгодини до приїзду Олега Ляшка до Миргородського центру виховання молоді сходяться люди. Вхід вільний. 

 

Віктор Явтушенко, прийшов на зустріч:

– Я в нього роблю. Газети розношу. Від  їхнього штабу працюю.
–  Вас сюди запросили чи як?
– Запросили.
– По перепустках чи як?
– Ні, просто, ніяких перепусток. Просто так, як ми від нього працюємо, то нас запросили
.

 

Наталія Філіпських, прийшла на зустріч: Дізналася сьогодні зовсім випадково. Прийшла на зупинку, на автобус і мені сказали. І я свої справи зробила і вирішила прийти. Цікаво ж дізнатися, які програми, порівнювати з тими, другими.  Ніякого ні запрошення. Я просто прийшла сама від себе.

О 10-й годині приїжджає Олег Ляшко. Разом із ним - нардеп від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук.

До Миргорода Олег Ляшко приїхав в статусі кандидата на посаду Президента України.

Кандидат так визначив нове у своїй програмі.

Олег Ляшко, кандидат на посаду Президента України: Я винесу на  референдум скасування чисельності депутатів до 250 чоловік і скасування недоторканності.

 Наша програма – це життєва програма кожної української родини: як заробляти, як жити. Відновлення економіки, нові робочі місця, подолання бідності, збільшення зарплат, відновлення державного контролю за цінами на ліки, продуктами харчування.
- Як збираєтеся досягати цих цілей?
 – При підтримці людей. 
- За які гроші?
 
– Відновлення економіки, перекрити контрабанду, перекрити корупційні схеми, зокрема на митниці, у податковій системі, підтримка національного виробництва. Ось гроші
.

Альона Гончаренко, координатора громадського руху «Чесно» на Полтавщині: Політики можуть маніпулювати такими гучними тезами щодо відновлення економіки, щодо інших соціально-економічних питань. Насправді, це не відноситься до повноважень Президента.  Президент виконує більше дипломатичну функцію. Нагадаю, у нас парламентсько-президентська республіка. Усі ці повноваження до збільшення зарплат, зниження цін, це все більше відноситься до повноважень парламенту та Кабінету Міністрів. У той же момент Президент може ініціювати закони.Конституцією України передбачено, 450 депутатів. Зміни до Конституції можливі через інститут Президента законом або іншим нормативним актом, в принципі, це реально.

Зустріч Олега Ляшка у Миргородському центрі естетичного виховання  тривала півтори години. За словами прес-секретарки Полтавської територіальної організації «Радикальної Партії» Світлани Гавриш: на ній були присутні майже 300 осіб. За словами речника обласної поліції Романа Грішина, на зустрічі були близько 200 чоловік.