На Полтавщині 14 лютого одружилися близько 60 пар

19:58, 14 лют. 2019
 
На Полтавщині 14 лютого одружилися близько 60 пар

Близько шістдесяти пар на Полтавщині мають зареєструвати шлюб сьогодні, 14 лютого. Про це розповів начальник обласного управління юстиції Олег Тимченко. Цього дня в області діє акція «Кохання поза часом» – до опівночі пари одружуватимуть чотири відділи реєстрації.

Близько 12:10 до полтавського відділу реєстрації приїхала перша пара, яка одружилася 14 лютого. Молодята – із Нових Санжар.

«День закоханих. Будемо закохуватись усе життя», – кажуть Роман та Катерина Кондратенки, молодята.

Реєстрацію почали близько 12:30.

«Ми хотіли в січні, а нам сказали, що треба місяць чекати. І ми вирішили 14-го. У свято», – розповідають Роман та Катерина Кондратенки, молодята.

«Ми дуже за них раді. Вони довго зустрічалися і вирішили одружитися у цей день по коханню. День закоханих… Це, напевно, на все життя у них буде кохання», – говорять Лариса та Олександр Фомічови, батьки нареченої.

«У сьогоднішній день призначено 7 державних реєстрацій шлюбу у відділі. І 4 у рамках проекту «Шлюб за добу». Не скажу, що це більше чи менше. Зазвичай у нас і 20, і 30. Але коли сезон літній. А зараз – це звичайний день», – каже Любов Висоцька, начальниця Шевченківського відділу ДРАЦС Полтави.

«2018 року кількість одружених була 70. На сьогодні маємо 60 бажаючих. Але і зараз на веб-портали надходять бажання одружитися навіть о 24-й годині вночі. Остання пара, яку зареєстрували у Полтаві 14 лютого минулого року – це о 23-й годині 45 хвилин», – розповів Олег Тимченко, начальник обласного управління юстиції.

Загалом на Полтавщині до акції «Кохання поза часом» долучилося чотири відділи реєстрації. Крім цього полтавського, також – у Кременчуці, Миргороді та Лубнах. Це всеукраїнська акція. В області її організували вдруге.