Геннадій Кернес всьоме не з’явився в Апеляційний суд Полтавщини

18:15, 15 лют. 2019
 
Геннадій Кернес всьоме не з’явився в Апеляційний суд Полтавщини

Геннадій Кернес всьоме не з’явився в Апеляційний суд Полтавщини, колегія суддів не ухвалила застосування примусового приводу до нього. Про це клопотали на сьогоднішньому засіданні прокурори Генпрокуратури Ігор Ємець та Олександр Ганілов. Подробиці далі.

Об 11 годині розпочинається засідання. На нього не з’явився жоден із шести захисників Кернеса та ще двох обвинувачених Віталія Блинника та Євгена Сміцького. Суддя Володимир Костенко зачитує причини їхньої неявки - це відрядження, лікування, інші судові засіданні. Не приїхав і Геннадій Кернес.

 

Володимир Костенко, суддя Полтавського апеляційного суду: Визнати його неявку поважною, відкласти розгляд у зв’язку з тим, що жоден з його захисників не може з’явитися у судове засідання.

 

Олександр Ганілов, прокурор Генпрокуратури України: Зараз ми бачимо, що не маючи будь-яких перешкод, Кернес не з’явився. Те, що немає його захисників не дає йому можливості не прибути у суд і фактично саботувати приїзд до апеляційного суду. Він зобов’язаний це зробити. Суд його викликав.

 

Прокурор та адвокат потерпілих клопочуть про примусовий привід.

 

Олександр Ганілов, прокурор Генпрокуратури України: Клопочуся перед апеляційним судом про забезпечення його участі шляхом застосування приводу.

 

Тетяна Зелькіна, адвокат потерпілих: Враховуючи той факт, що вже більше чотирьох місяців у нас постійна неявка обвинуваченого Кернеса з різних підстав.

 

Суддя не задовольнив клопотання.

 

Володимир Костенко, суддя Полтавського апеляційного суду: З огляду на те, що надані суду відомості від захисника Гунченка Андрія надав довідку про те, що він знаходиться на стаціонарному лікуванні, повідомив про це обвинуваченого Кернеса. І з огляду на те, що інші захисники не будуть. І про це відомо. І саме у зв’язку з цим Кернес просив визначити його неявку поважною.

 

Олександр Ганілов, прокурор Генпрокуратури України:  Вдруге нас суд не почув. Та думка, яку він висловив, мені незрозуміла, обґрунтувавши тим, що є факт відсутності захисників. 

Тетяна Зелькіна, адвокат потерпілих: У частині приводу, на мою думку, є всі підстави для того, щоб дане клопотання було задоволене.

Наступне засідання суд призначив на 5 березня. Нагадаємо, представники прокуратури та потерпілий Сергій Ряполов подали апеляцію на рішення судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова від 10 серпня. Тоді він закрив кримінальне провадження у справі Геннадія Кернеса та його охоронців. Причина: прокуратура відмовилась від підтримання обвинувачення. Геннадія Кернеса, Євгена Сміцького та Віталія Блинника звинувачували у викраденні та побитті учасників Євромайдану – Сергія Ряполова та Олександра Кутяніна.