Обшуки в Полтавській обласній адміністрації сьогодні зранку проводили детективи Національного антикорупційного бюро

18:23, 22 лют. 2019
 
Обшуки в Полтавській обласній адміністрації сьогодні зранку проводили детективи Національного антикорупційного бюро

Обшуки в Полтавській обласній адміністрації сьогодні зранку проводили детективи Національного антикорупційного бюро. Голова адміністрації назвав ці обшуки провокацією від опонентів. 

Обшуки у Полтавській облдержадміністрації детективи Національного антикорупційного бюро почали проводити близько 8 години ранку. Зокрема, обшукували кабінет першого заступника голови адміністрації Андрія Пісоцького. Слідчі дії тривали більше години. Журналістів до кабінету не пустили. О 10.28 представники НАБУ вийшли з кабінету.

Андрія Пісоцького на робочому місці не було. Про це повідомила його помічниця Тетяна Храмова:

 – Він на роботі взагалі буде? – Не знаю, не можу Вам відповісти.

Під час обшуків голови адміністрації Валерія Головка на роботі немає, кажуть охоронці.  До приймальні – не пускають. Близько 14.30 Головко коментує обшуки – письмово. Лист надіслала прес-служба адміністрації.

Головко сказав: «Так, сьогодні у адміністрації проводяться обшуки. Але це лише політичні провокації з боку наших опонентів. Дехто ніяк не може прийняти, що нам повністю вдалося виключити з нашої роботи політичний компонент. Це вже не перша спроба знову розпочати в регіоні якісь міжусобиці. Але я попереджаю, що все це — марна справа. Розхитати Полтавщину та країну перед президентськими виборами не вийде».

Речниця НАБУ про обшуки говорить таке:

Сьогодні детективи Бюро під процесуальним керівництвом прокурорів антикорупційної прокуратури здійснювали обшуки за місцем роботи і проживання низки посадових осіб Полтавської ОДА, проводилися в рамках розслідування досудового кримінального провадження, яке здійснюють детективи Бюро за фактом ймовірного вимагання та отримання неправомірної вигоди службовими особами Полтавської ОДА. Про більше деталей наразі ми говорити не можемо, бо слідство триває. Не зовсім коректно говорити про фігурантів будь-яких проваджень. Поки особі тій чи іншій, не повідомляється про підозру,- каже Світлана Оліфіра, речниця НАБУ

 

Вимагання та отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 

Протягом дня ми намагалися зв’язатися із першим заступником голови облдержадміністрації Андрієм Пісоцьким, щоб дізнатися його позицію щодо сьогоднішніх обшуків. Особистий телефон його вимкнений. О 14.30 журналісти «Суспільного» на роботі посадовця не застали вдруге. Де саме перебуває Андрій Пісоцький його помічниця  Тетяна Храмова відмовилася відповідати.