Полтавка Ольга Петлюх стала найкращим молодим архітектором країни

10:30, 23 лют. 2019
 
Полтавка Ольга Петлюх стала найкращим молодим архітектором країни

Полтавка Ольга Петлюх стала найкращим молодим архітектором країни. Конкурс тривав пів року. До  Києва приїхали дві тисячі учасників  із різних регіонів України. Своє бачення полтавського Дендропарку полтавка представила перед журі і перемогла. 

Полтавка Ольга Петлюх показує свою роботу, з якою перемогла у конкурсі "Архітектор-2019".  Це – осучаснений міський парк.

«Це дуже гарна територія: із водоймищами, із великою кількістю дерев. Пропоную перейменувати його як BIONIC Park. Там будуть: екстрім-парк, мотузковий парк, парк з атракціонами, адже у нас в Полтаві немає зовсім атракціонів», - розповіла про своє бачення Полтавського міського парку Ольга Петлюх. Із цією роботою виграла у конкурсі.

Ольга – студентка 5-го курсу архітектурного факультету.

«Вона є дуже творчою особистістю. З молодших курсів їй весь час хотілося робити нетривіальні проекти. Фахово підготовлена студентка. Конкурс "Архітектор 2019" дуже складний, щоб його виконати. По-друге, він без керівництва викладачів виконується. І по-третє, тут проявляються моменти освіти, які потребують швидкого прийняття рішень», - прокоментував заступник завідувача кафедрою «Архітектури будівель та містобудування», викладач Ольги Андрій Конюк.

А це – ще бакалаврський проект архітектори – мікрорайон «Левада-2», що у Полтаві.

«Ця територія знаходиться на дуже рухливій трасі «Київ» - «Харків». Перше враження про місто – «О, вау! треба сюди заїхати!», - описала свій бакалаврський  проект "Левади-2" Ольга Петлюх.

Крім архітектури дівчина захоплюється живописом - ось її роботи. Також співом - на архівному відео Ольга Петлюх – здобуває гран-прі фестивалю Мар’яна Гаденка. Наразі дівчина готується до поїздки в Мілан на форум – це приз за перемогу в конкурсі архітекторів.