Цьогоріч вулицю Соборності у Полтаві капітально не відремонтують

20:33, 28 лют. 2019
 
Цьогоріч вулицю Соборності у Полтаві капітально не відремонтують

Цьогоріч вулицю Соборності у Полтаві капітально не відремонтують. Гроші на капремонт до міського бюджету на 2019 рік не заклали. Тендер на капремонт скасували через помилки у документах.

До 20 грудня 2019  вулицю Соборності у Полтаві, від Європейської до Соборного майдану  мали капітально відремонтувати. Про це відомо з тендерної документації. Вартість робіт - понад 162 мільйони гривень. Тендер скасували через помилки в документах, сказав заступник міського голови Полтави Олексій Чепурко. Цьогоріч капремонту не буде.

Його мали зробити в рамках проекту «Полтава 2030» від німецької компанії GIZ.

Говорить заступник міського голови Полтави Олексій Чепурко: «Є певні терміни виконання цієї реконструкції. Тому на сьогоднішній день є підстави не оголошувати новий тендер через те, що ми не впишемося в ті терміни виконання цього проекту. До кінця року просто не встигнемо це зробити. А зараз розкопати всю центральну частину міста, не завершити цю реконструкцію до кінця року, думаю, що це неправильно».

Якщо наступного року тендер на капремонт оголосять, можливі  зміни у проекті, каже Чепурко.

Продовжує Олексій Чепурко: « Ми подивимось на ціни, подивимось на рівень інфляції. Зрозуміємо, чи ті ціни, які є на сьогоднішній день, чи вони будуть актуальні на наступний рік. Який буде курс валют, яка буде інфляція, які будуть ціни».

Це кадри відзняті 24-го липня минулого року. На них – автор та головний інженер проекту Сергій Мурза показує, як виглядала б вулиця, після ремонту.

Розповідає автор та головний інженер проекту Сергій Мурза: «Ремонтні роботи від вулиці Європейської до Соборного майдану мали б проводити поетапно. На вулиці Соборності мали встановити урни, лави та ліхтарі. Встановити туристичні вказівники. Бруківку зберегли б. Вулиці адаптували б для маломобільних груп населення: прибрали б бордюри, встановили тактильні плити. Також посадили б нові дерева».

Нагадаємо, 20 липня 2018 року під час сесії Полтавської міської ради депутати проголосували «за» проект капітального ремонту вулиці Соборності у Полтаві - від вулиці Європейської до Соборного майдану. Очікувана вартість - 168 мільйонів гривень. 2018-ого року з міського бюджету мали спрямувати більше 30 мільйонів гривень на це, 2019-ого – ще понад 66 мільйонів, 2020-ого – майже 72. Тодішній міський голова Полтави Олександр Мамай говорив: якщо до кінця 2018 року усі документи будуть готові, то гроші на капремонт закладуть в бюджет 2019 року. Цього депутати на бюджетній сесії, на якій головував нинішній секретар міськради Олександр Шамота, - не зробили.