Наталія Левченко та її адвокат вдруге не з’явилися у суд на розгляд своїх скарг

20:40, 13 бер. 2019
 
Наталія Левченко та її адвокат вдруге не з’явилися у суд  на розгляд своїх скарг

Сьогодні в Октябрському райсуді Полтави відклали розгляд двох скарг матері померлого велосипедиста Наталії Левченко, через її відсутність на засіданні. У суд не з’явився й адвокат Левченко – Дмитро Семеха. Розгляд  відклали на 21-ше березня. Ці скарги раніше мали розглядати 6-ого березня. Тоді на засідання також не з’явилася ні скаржниця, ні її захисник.

Перше засідання щодо скарги Наталії Левченко на бездіяльність слідчого Юрія Титаренка почалося о 16-й годині.  На суді присутній слідчий Титаренко. Суддя Марина Материнко розгляд скарги відкладала. Продовжує суддя Марина Материнко

 «У судове засідання не з’явилася потерпіла Левченко Наталія Михайлівна та її адвокат Семеха»

Продовжує слідчий Юрій Титаренко:

«Суть скарги полягає в тому що суд не наклав арешт на майно підозрюваної Наталії Саєнко та її родини. Ми звернулися із клопотанням про арешт на майно Саєнко та частку її чоловіка. Нам клопотання задовольнили частково: арешт на майно на ту частку, яка належить лише Наталії Саєнко, тобто підозрюваній. Можливо вони знають про дане рішення суду, можливо у них відпала необхідність розгляду їхніх скарг»

 Через відсутність скаржниці та її адвоката, суддя Материнко відклала розгляд і другої скарги Левченко на бездіяльність прокурора. Його ім’я – у скарзі не вказане, каже суддя-спікер Анна Андрієнко:

 «18.02.2019-го року Левченко звернулася до прокуратури полтавської області про зміну запобіжного заходу Наталії Саєнко з домашнього арешту на тримання під вартою. Відповідь від прокуратури вона не отримала й вважала, що її права порушені. Суть скарги полягає в тому що прокурор у передбачений законом термін не розглянув її скаргу й не надав відповідь стосовно зміни запобіжного заходу Саєнко Наталії»

Телефоном Наталія Левченко повідомила таке:

Мій адвокат Дмитро Семеха сьогодні не може бути присутнім на засіданні, я без адвоката теж не можу відвідувати суд.

Суддя Марина Материнко продовжить розгляд скарг 21-го березня. Нагадаємо, шостого березня  суд продовжив  домашній арешт у нічний час на 60 днів водійці Наталії Саєнко. Це відео зняте шостого листопада минулого року.  Тоді на пішохідному переході водійка «Мерседеса» – 34-річна полтавка Наталія Саєнко – зіткнулася з неповнолітнім велосипедистом Артемом Левченко. Це сталося біля Малої академії мистецтв у Полтаві. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні. 9-го січня Саєнко вручили підозру.