На два місяці суд продовжив домашній арешт Анатолію Прядку та Євгену Усенку

20:26, 14 бер. 2019
 
 На два місяці суд продовжив домашній арешт Анатолію Прядку та Євгену Усенку

Сьогодні в Октябрському райсуді Полтави всьоме на два місяці продовжили домашній арешт у нічний час Євгену Усенку та Анатолію Прядку. Їх обвинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень двом полтавцям – Олександру  Кобі та Дмитру Юденку під час акції проти забудови арки колишнього «Газетного ряду». Про це клопотав прокурор Руслан Пічугін. 

Засідання почали із півгодинним запізненням – о 14:30. У залі – прокурор, підсудні та їхні адвокати. Потерпілих немає. Прокурор Руслан Пічугін клопоче про продовження домашнього арешту уночі для обвинувачених.  Розповідає прокурор Руслан Пічугін:

«Вимагається постійний контроль за поведінкою обвинуваченого. Запобігання спробам переховуватись від суду через можливість бути засудженим строком на десять років, що унеможливить розгляд цього кримінального провадження у розумні строки»

Адвокати  підсудних Максим Дашко та Михайло Самойленко – проти продовження домашнього арешту. Розповідає адвокат Євгена Усенка – Михайло Самойленко:

«Мій підопічний постійно виконував всі процесуальні обов’язки, які на нього покладені. Жодного судового засідання не пропустив. Даній справі майже два роки. Я вважаю, що всі свідки допитані, практично всі матеріали кримінального провадження досліджені. Тому немає необхідності такого запобіжного заходу»

Суддя Анатолій Савченко задовольнив клопотання прокурора:

«Продовжити запобіжний захід обраний для обвинувачених Анатолія Прядка та Євгена Усенка, у вигляді домашнього арешту строком на два місяці. Тобто, до 18-го травня 2019-го року кожному»

Справу по суті не розглядають, бо триває психологічна експертиза потерпілих. Її призначили п’ятого липня минулого року, каже прокурор Руслан Пічугін. Нагадаємо, суд щодо цієї справи почали 22-го вересня 2017-го року. Євгена Усенка та Анатолія Прядка обвинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень полтавцям Олександру Кобі та Дмитрові Юденку. Це відео зняте п’ятого квітня 2017-го року. Тоді відбувалася акція проти  забудови арки у будинку на Соборності, 27, що у Полтаві.