Роман Товстий: "Маю доручення Президента про впровадженню реформи децентралізації, втілення перспективного плану"

17:34, 16 бер. 2019
 
Роман Товстий:

Полтавською облдержадміністрацією керуватиме Роман Товстий. Тимчасово виконувати обов’язки голови ОДА сьогодні його призначив Президент Петро Порошенко.Ось що нам телефоном сказав Роман Товстий.

Роман Товстий: «До виконання обов’язків голови облдержадміністрації приступив з моменту підписання Указу Президентом України. Маю доручення Президента про координації і подальшому впровадженню реформи децентралізації, продовження об’єднання територіальних громад, втілення перспективного плану».

Звільнення голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка та його заступника Андрія Пісоцького ініціював Петро Порошенко. Про те, що підписав указ про звільнення Головка, Президент сказав сьогодні, 16-ого березня, під час візиту до Полтави на Раді регіонального розвитку області. Ось що сказав Порошенко про Головка.

Петро Порошенко: «До нього виникли серйозні претензії і підозри у НАБУ. І щоб забезпечити об’єктивне розслідування буде краще, якщо Головко не буде посідати високої державної посади. Сьогодні тут, у Полтаві, я хочу оголосити, що я підписав Указ про звільнення пана Головка. І поки що виконувати обов’язки голови ОДА буде вам відомий Роман Товстий».

Нагадаємо, звільнення керівниківоблдержадміністрації Петро Порошенкоініціював 12 березня. Про це сказав під час виступу на форумі «Від енергоефективності до енергонезалежності» у Києві. Наступного дня Кабмін схвалив звільнення Головка. 22 лютогодетективи Національного антикорупційного бюро проводили обшуки у Полтавській облдержадміністрації в рамках розслідування досудового кримінального провадженняза фактом ймовірного вимагання та отримання неправомірної вигоди службовими особами Полтавської ОДА. Про це нам розповіла речниця НАБУ Світлана Оліфіра.