Пораненого полоненого моряка Василя Сороку вчора прооперували

19:32, 19 бер. 2019
 
Пораненого полоненого моряка Василя Сороку вчора прооперували

Пораненого українського військовополоненого моряка Василя Сороку, захопленого російськими прикордонниками, вчора прооперували в московській лікарні. Про це розповів його захисник Сергій БадАмшин. За словами адвоката, цю інформацію підтвердили у лікарні, де оперували Василя.

Адвокат Сергій Бадамшин сказав: «Прооперували вчора. Відповідно вчора його повернули до слідчого ізолятора. І в слідчому ізоляторі будуть робити перев’язки. Усі подробиці дізнаємося в п’ятницю. Сподіваюся, що він піде на поправку, одужає і, найпевніше, повернеться додому».

Василь Сорока - старший лейтенант Військово-Морських Сил. Зазнав осколкове поранення руки, коли торік 25 листопада російські військові біля берегів анексованого Криму обстріляли та захопили українські кАтери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "ЯнИ КапУ". Вони прямували з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку. 24 українські моряки були заарештовані. Серед них – наш земляк із Кременчука Богдан Головаш. Моряків обвинувачують у незаконному перетині кордону. Усі вони визнали себе військовополоненими.