2 скарги матері загиблого велосипедиста Наталії Левченко залишили без розгляду

18:41, 21 бер. 2019
 
2 скарги матері загиблого велосипедиста Наталії Левченко залишили без розгляду

Сьогодні дві скарги матері загиблого велосипедиста Наталії Левченко залишили без розгляду. Йдеться про скарги щодо бездіяльності слідчого Юрія Титаренка та бездіяльності прокурора Валентина Болгара у справі щодо аварії, через яку загинув неповнолітній полтавець Артем Левченко.  Таке рішення ухвалила суддя Марина Материнко в Октябрському райсуді Полтави. Ці скарги мали розглядати на двох окремих засіданнях – о 15.30 та 16 годині. На жодне не з’явилася скаржниця та її захисник.

Суддя-спікер Октябрського райсуду Полтави Анна Андрієнко каже: «Слідча суддя закрила провадження по скаргах, оскільки потерпіла не з’явилася чотири рази. Це було розцінено як відмова від даної скарги».

Наталія Левченко телефоном пояснила журналістам Суспільного,чому не прийшла до суду. Вона сказала – була на роботі. Її захисник Дмитро Семеха моїм колегам повідомив таке:

«У слідчого судді є законом передбачено 3 дні для розгляду цих скарг. Слідчий суддя порушив ці строки. Переніс судові засідання на тиждень, на два. Це, на думку потерпілих, незаконно. У будь-якому разі рішення не буде мати юридичної сили. Потерпілі та їхні представники діють у рамках даного провадження виключно у рамках закону. Тому логічним є вивід, що у незаконних діях вони не будуть брати участь».

Нагадаємо, шостого  листопада минулого року на пішохідному переході водійка «Мерседеса» зіткнулася з неповнолітнім велосипедистом Артемом Левченком. Це сталося  біля Малої академії мистецтв у Полтаві. Кермувала автівкою 34-річна полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні.