У Полтаві навчали надавати домедичну допомогу собакам

16:17, 23 бер. 2019
 
У Полтаві навчали надавати домедичну допомогу собакам

Сьогодні у Полтаві власників собак та волонтерів навчали надавати тваринам першу домедичну допомогу. На тренінг прийшло близько двадцяти учасників. Заняття для них було безкоштовним. Його організувала засновниця бази донорів крові для котів та собак полтавка Анна Кондра.

11-та ранку. Ось у цьому залі полтавців навчають надавати домедичну допомогу собакам.

Організаторка заняття Анна Кондра говорить: «Для того, щоб власники могли надати домедичну допомогу доки собаку доставлять до ветклініки, аби вони не зробили гірше, – саме для цього проводиться цей семінар. Наша орієнтація на людей, власників собак, волонтерів, які стикаються з тим, що треба надавати допомогу собакам».

На заняття прийшла Ольга Сахно. Вона навчається на ветеринара і займається волонтерством. Ольга каже: «Моїх вихованців дуже багато. Там більше 100 собак. Тих, що я врятувала і пристроїла – десь 50».

Заняття проводить ветеринар із 11-річним досвідом роботи Андрій Сидоренко. Він розповідає: «У нас завдання – визначити алгоритм дій людини, звичайної людини, при отриманні твариною політравми. Коли тварин збивають машини, коли у них стріляють, тобто це тварини у тяжкому стані. Як зупиняти кровотечу, очищати дихальні шляхи, фіксувати тварину. Як до неї підходити».

Спочатку розповідають теорію. Далі – показують, як діяти, на прикладі собаки.

Учасниця заняття Ельвіра Попова каже: «Доводилося надавати допомогу. Але я кажу: паніка дуже часто заважає. Раніше я не знала, яким чином треба обстежувати собаку, коли вона отримує політравму, як не нашкодити до того, коли вона потрапить до лікаря».

За словами організаторки Анни Кондри, для учасників заняття безкоштовне. Такий семінар у Полтаві організували вперше.