Близько 40 студентів долучилися до акції «Не проспи» у Полтаві

16:39, 28 бер. 2019
 
Близько 40 студентів долучилися до акції «Не проспи» у Полтаві

Сьогодні у Полтаві відбулася акція «Не проспи». Її організували студенти Української академії лідерства. Вони лежали з ковдрами і плакатами на бруківці. Спілкувалися із перехожими про важливість участі у виборах Президента. Так вони закликали людей до голосування 31 березня, каже співорганізаторка акції  Ілона Вороніна.

12 година. Біля Центрального універмагу, що на вулиці Соборності, починається акція «Не проспи». Студенти обгортаються ковдрами, беруть у руки ось такі плакати та лягають на бруківку.

Розповідає співорганізаторка акції Ілона Вороніна:

«Цю акцію ми зробили для того, аби привернути увагу людей на певний песимізм, який побутує у нашому суспільстві. І друге – це те, що відповідальність у наших руках також. І, що важливо приходити на вибори. Робити свій усвідомлений вибір».

Молодь на бруківці лежить мовчки. Поруч – інші учасники акції. Вони спілкуються із перехожими. Говорять про важливість участі у президентських виборах 31-го березня.

Говорить учасник акції Владислав Газда:

«Це листівочка «Не проспи» - з нашим головним меседжем. Не проспи, прийди на вибори і твори свою Україну. Ми розказуємо про те, що, на жаль, велика частина українців, зокрема і молода частина, є пасивною. Вони думають, що нічого не зміниться, тому вони не беруть участь у виборах».

Продовжує полтавець Юрій Тригубов:

«Когось, хто побачив, можливо, якимсь чином і вплине на свідомість людей, щоб люди прийшли і проголосували за тих, кого вважають за необхідних. Я  вже і без акції визначився, що на вибори треба іти.

На акції – близько 40 учасників, каже співорганізаторка Ілона Вороніна.

Продовжує учасниця акції Христина Марчак:

« Для мене це актуально. Хоча мені немає 18 років. Мені прикро, що цього року я не можу обирати. Але я хочу тим самим закликати інших людей, які мають таку можливість, щоб вони прийшли на вибори, і проголосували за того, кого вважають…що він зможе керувати державою».

Акція тривала півгодини. У Полтаві її зорганізували уперше.