Полтавські спортсмени вперше братимуть участь у міжнародних змаганнях з айкідо

12:56, 29 бер. 2019
 
Полтавські спортсмени вперше братимуть участь у міжнародних змаганнях з айкідо

Полтавські спортсмени вперше братимуть участь у міжнародних змаганнях з японського бойового мистецтва айкідо. Вони відбудуться  13 квітні в Польщі.

Це - секція з айкідо у Полтаві. Тут 10 спортсменів віком від 7 до 14 років готуються до змагань у польському Забже, що відбудуться у квітні.

Говорить тренер з айкідо Євген Донецький: «Раніше  з айкідо полтавці ніколи не виїздила закордон на змагання. Хотілось би показати Європі, що у Полтаві теж є айкідо. І воно на непоганому рівні. Якщо вийде взяти якісь нагороди буде взагалі прекрасно».

Одинадцятирічна Каріна Романовець – єдина дівчина у складі полтавської команди. Айкідо вона займається 6 років.

Каже Каріна Романовець, яка займається айкідо: «Перший раз я прийшла зі своїм другом. Його мати запросила мене. Мені сподобалося і я почала ходити. І зараз я вже їду на змагання. Я їду туди для досвіду. Для розвитку, але хочу привезти і медалі».

Поїде до Польші і 9-річний Максим Олійник. Він ходить на секцію з чотирьох років. Розповідає про свій одяг.

Розповідає Максим Олійник, який займається айкідо: «Форма, називається кімоно. Це - дога. Це - штани, а це - синій пояс. Цей пояс найвищий, а ось це - дани. Це перший дан дитячий, а ось це другий дан».

До міжнародних змагань полтавські спортсмени готуються щодня, каже тренер Євген Донецький.

Продовжує тренер з айкідо Євген Донецький: «Наша ціль, я вірю, що полтавчанин зможе стати першим чемпіоном світу по айкідо. Для цього треба потрапити на чемпіонат світу в Японію, це буде в січні наступного року».

У складі команди збірної України з айкідо на змагання в Польщу, окрім  полтавців, поїдуть львівські спортсмени.

У змаганнях в польському Забже братимуть участь більше 10 країн та 200 учасників. Найбільше своїх спортсменів зареєстрували Польща, Україна та Чехія.