На Полтавщині зафіксували порушення на дільницях (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

10:15, 31 бер. 2019
 
На Полтавщині зафіксували порушення на дільницях (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Порушення на виборчих дільницях зафіксували на Полтавщині. Про це розповів комунікаційник Громадянської мережі «Опора» в області Ігор Литвиненко.

UPD. У селах Паніванівка Семенівського району та Остапівка Миргородського району зафіксували випадки видачі бюлетеня виборцям, які прийшли без документів.

UPD. У селі Безсали Лохвицького району чоловік переплутав паспорт і взяв документ дружини. Йому відповили у голосуванні і сказали прийти зі своїм документом.

На кількох дільницях отримали кількість бюлетенів, що не відповідає кількості виборців.

Cело Лука, Лохвицького району:
Бюлетенів на 6 менше, ніж виборців – кількість виборців за списками - 360, бюлетенів - 354.
Село Млинки,Котелевського району:
Бюлетенів на 2 менше, ніж виборців – кількість виборців за списками - 106, кількість бюлетнів 102.

Село Галущина Гребля, Новосанжарського району:
Привезли на один бюлетень менше для голосування на дільниці та на два більше для голосування вдома. Кількість виборців – 253, бюлетнів – 252. Голосують вдома - 18 чоловік, бюлетенів -20.

Координатор спостереження громадянської мережі «Опора» на Полтавщині Костянтин Донченко розповів: «На певних дільницях кількість бюлетенів є меншою за кількість виборців. Це може стати порушенням, якщо всі виборці прийдуть на дільниці. Дехто з них може просто не реалізувати право на голос».

На трьох дільницях зафіксували недостатню кількість скриньок для голосування – у селах Млинки Котелевського району, Кунівка Кобеляцького та Хитці Лубенського району. Також у Полтаві жінка намагалася проголосувати за себе та свого чоловіка. Принесла два паспорти. Проголосувати за двох їй не дозволили. У селі Верхоли Полтавського району представники дільничної виборчої комісії попросили поліцію не пускати до кабінки чоловіка з сумкою. Пізніше йому дозволили проголосувати, сказав Ігор Литвиненко.

Загалом виборчі дільниці Полтавщини отримали 1 126 300 бюлетенів. Про це розповів начальник обласного відділу адміністрування держреєстру виборців Юрій Северин.