Виборчі комісії Полтавщини почали підрахунок бюлетенів

1:12, 1 кві. 2019
 
Виборчі комісії Полтавщини почали підрахунок бюлетенів

О 20-й годині усі виборчі дільниці на Полтавщині закрили. Виборчі комісії почали підрахунок бюлетенів. На найбільшій виборчій дільниці Полтави побувала наша знімальна група. 

19:50. За 10 хвилин дві виборчі дільниці, що знаходяться у навчально-виховному комплексі №16 у Полтаві зачиняться. Останнім о 20:00 на цій дільниці голосує Андрій Бардін.

Андрій Бардін, виборець, член дільничної виборчої комісії №531241: "Я вирішив проголосувати останнім, бо це завершення. Поставив крапку цього дня на роботі дільничної виборчої комісії та наших спостерігачів".

Дар’я Балабуха, спостерігачка: "Нами порушень не виявлено. Усе згідно закону України «Про вибори Президента». Усе пройшло добре".

Закривають дільницю і починають підраховувати кількість виборців за списками.

Людмила Лях, голова дільничної виборчої комісії №531241: "Ми будемо оброблювати списки виборців, які проголосували, контрольні талони, бюлетені. Тобто виймати бюлетені зі скриньок, оглядати скриньки на пошкодження. Потім будемо виймати бюлетені зі скриньок і розкладати за кожним кандидатом".

Близько 20:20 тут гасять невикористані бюлетені – відрізають правий нижній кут. Перераховують їх тричі. У цей час спостерігачі та інші члени виборчої дільниці відпочивають.

О 22:42 на виборчій дільниці №531241 розпочинають підрахунок бюлетенів.

Ольга Барсукова, членкиня окружної виборчої комісії №531241:  "Дільнича виборча комісія після підрахунку голосів привозить нам протоколи в двох примірниках в сейф-пакеті. І виборчу документацію. Після того, як прийнято рішення ОВК, системний адміністратор отримує можливість передати ці дані на сайт ЦВК і вони будуть оприлюднені".

Оксана Куць, секретарка дільничної виборчої комісії №531241:  На виборчу дільницю ми отримали  2493 бюлетені. Виборців у нас 2481. Використаних виборчих бюлетенів – 1781. Це стільки ж, скільки проголосувало виборців. Невикористаних бюлетенів у нас 712.

На цій виборчій дільниці проголосували 72 % відсотки виборців, каже Оксана Куць. Всього ж на Полтавщині віддали свої голоси на виборах Президента майже 66% виборців.