19 година. Дві окружні виборчі комісії Полтавщини не опрацювали усі протоколи

17:27, 1 кві. 2019
 
19 година. Дві окружні виборчі комісії Полтавщини не опрацювали усі протоколи

Станом на 19 годину дві окружні виборчі комісії Полтавщини не опрацювали усі протоколи. Це - № 144 та № 145. Решта – 6 окружкомів,опрацювали і передали результати до центральної виборчої комісії. Репортаж із 145-ого окружкому – від Ігора Ізотова. 

 

Це – окружна виборча комісія №145. О 12.30 тут – черга. Представники виборчих дільничних комісій здають бюлетені. Їх запускають по черзі на третій поверх. Вони віддають мішок з бюлетенями. Руслана Крайнова в черзі стоїть із 6-ої ранку.

Голова виборчої дільничної комісії №531149 Руслана Крайнова каже: «Чекали дуже довго. Це спричиняє труднощі членам комісії, які лишилися нас чекати на виборчій дільниці. Незручності виникають і через місце, де ми перебуваємо. Воно не облаштоване для такої кількості людей».

Членкиня 145-ого окружкому Барсукова Ольга каже: станом на 12.30 опрацювали три чверті всіх протоколів.

Членкиня окружної виборчої комісії 145 виборчого округу Ольга Барсукова: «Опрацьовано більше 100 протоколів. Але майже всі комісії вже зайшли. Тобто найближчим часом, я сподіваюся, вони здадуть протоколи і ми завершимо підрахунок. Ми вже на фінішній прямій».

Одне із зафіксованих порушень, яке затримало процес підрахунків - це розірваний пакунок з бюлетенями, говорить спостерігач Євген Коломієць.

Спостергіач Євген Коломієць: «В такому випадку, направляється на уточнення протоколів. Якщо є такі порушення. І таку проблему на дільницях вже ліквідовують».

Станом на 17.00 в цій окружній виборчій комісій прийнято 130 протоколів.

Нагадаємо, на окружному виборчому окрузі № 145 - 133 дільниці. Вчора туди проголосувати прийшли 99 з половиною тисяч людей. Активність виборців на цьому окружкомі склала 66, 4 %