У Полтаві розфарбували дитмайданчик до Всесвітнього дня інформування про аутизм

14:27, 2 кві. 2019
 
У Полтаві розфарбували дитмайданчик до Всесвітнього дня інформування про аутизм

У Полтаві волонтери загону «Єдності» розфарбували дитячий майданчик у синій та блакитні кольори. Він розташований у Шевченківському районі обласного центру. Це зробили до Всесвітнього дня розповсюдження інформації про аутизм, який відзначають сьогодні, розповіла волонтерка Єлизавета Первушина.

Дитячий майданчик розфарбовують близько двадцяти волонтерів загону «Єдність» - це студенти медичної академії. Волонтерка Єлизавета Первушина каже: «Студенти по дорозі додому побачили майданчик, який був занедбаний. І вирішили його пофарбувати у блакитний колір до Дня поширення інформації про аутизм. Для того, щоб  соціалізувати таких дітей».

Волонтер загону «Єдність» Олександр Помилой говорить: «За дослідженнями  аутизмом переважно страждають хлопчики. Ми звикли вважати, що колір хлопчиків – це синій. Тому було обрано кольором людей, які страждають на аутизм – синій».

Разом з волонтерами майданчик фарбують троє поліцейських. Інспекторка патрульної поліції Полтавщини Марина Зінюха розповідає: «Ми надали 4 банки фарби та щітки. Внесли свій вклад у цю акцію».