Всесвітній день розповсюдження інформації про аутизм відзначили у Полтаві

18:58, 2 кві. 2019
 
Всесвітній день розповсюдження інформації про аутизм відзначили у Полтаві

Акцію до Всесвітнього дня розповсюдження інформації про аутизм влаштували сьогодні на площі перед Подільською райрадою. Там об 11 ранку зібралися більше ста школярів. Дітям розказували про аутизм. Організувала акцію Людмила Іващенко. Вона каже: ідея заходу - соціалізувати дітей з аутизмом та розповісти про них у доступній формі.

 

Конкурси, аквагрим, аніматори і танці – так у Полтаві привертають увагу до Всесвітнього дня розповсюдженню інформації про аутизм. На свято запросили школярів.

Організаторка акції Людмила Іващенко каже: «Сьогоднішній захід стосується типових діток, суспільства. Включена гучна музика, шум, багато цікавого, яскравого. Для деяких діток з аутизмом це важко витримати. Тому ми для них організовуємо трішки інші заходи. Туди запрошуємо всіх бажаючих, всіх діток, організовуємо поїздки, також відкрили клас ресурсний, клас адаптації, де вони адаптуються».

Організувала цю акцію Людмила Іващенко. Вона мама дівчинки з аутизмом, який виявили, коли їй було 3 роки. Зі своєю донькою Руфіною та іншими дітьми вона займається в корекційному центрі «Зернятко», який і заснувала.

Організаторка акції Людмила Іващенко каже: «Ми дивимося, вивчаємо їх, займаємося корекційно. От я, наприклад, знаю, що вона може гарно співати і може гарно плавати в басейні. Тобто тренер з нею співпрацює і вона робить дуже гарні дива. Ці діти, ці люди живуть повноцінним життям, працюють, розвиваються. Але для цього треба в дитячому віці дуже гарно їм допомогти».

На акції – учні чотирьох полтавських начальних закладів. Їх більше ста. Першокласників з другої школи привела Наталія Дмитренко.

Директорка Полтавської школи №2 Наталія Дмитренко каже: «Аутизм - це не вирок, це діагноз. І якщо вчасно його виявити, можна успішно приступити до реабілітації, адаптації».