10 день поспіль рятувальники шукають дівчину в акваторії Дніпра у Кременчуці

20:40, 2 кві. 2019
 
10 день поспіль рятувальники шукають дівчину в акваторії Дніпра у Кременчуці

10 день поспіль рятувальники шукають дівчину в акваторії Дніпра у Кременчуці. 24 березня на річці, поблизу Крюківського мосту, перекинувся моторний човен, що рухався з острова Шаламай до берега. На ньому було п’ятеро людей. Усі вони - із Кременчука. Тоді одна дівчина врятувалася - самостійно допливла до берега. Тіла інших – трьох хлопців,  рятувальники знайшли 26 та 27 березня на дні Дніпра. Четверту людину – дівчину, шукають щодня. Сьогодні у пошуковій операції задіяли 5 човнів і 20 людей. 

 

Приблизно ось тут знаходиться місце де перевернувся човен. Рятувальники десятий день поспіль продовжують шукати тіло потонулої дівчинки. Пошуки починають о 8-й ранку працівники водної поліції, водолази та рятувальники. Їм допомагають шукати зниклу дівчину місцеві мешканці на трьох човнах. Рятувальники застосовують прилад для визначення глибини водойми -  ехолот.

Головний водолаз рятувальної служби Роман Лисенко каже: «Якщо ехолот моніторить дно і показує щось підозріле, ми зупиняємось, кидаємо якір і обстежуємо цей квадрат. Водолаз вдягає костюм і починає працювати».

За 6 годин роботи водолаз занурювався 4 рази. Каже: сьогодні видимість під водою в Дніпрі - 40 сантиметрів.

Василь Білоус, начальник кременчуцької рятувально-водолазної станції: «Більше сотні гектарів поверхні води та берегів обстежено і десь 20 тисяч квадратних метрів обстежено під водою нашими водолазами. Шансів мало, але вони є. Я гадаю, що тіло із зони пошуку вже віднесено течією на значну відстань».

Пошуки почали 24 березня. Відтоді знайшли трьох хлопців на дні річки.

Прес-офіцерка поліції Кременчука Анна Васенко каже: «Водні поліцейські продовжували розшук дівчини, яка 24 березня випала з човна. Нині її місце перебування невідоме».

Пошуки продовжать завтра, каже головний водолаз. Шукатимуть допоки не знайдуть тіло.