У Полтаві триває фестиваль "В гостях у Гоголя"

22:30, 3 кві. 2019
 
У Полтаві триває фестиваль

О 18.00 в Полтавському обласному театрі розпочалася вистава Сумського театру імені Щепкіна. Вона називається «Подкольосін». Показ відбувається в рамках фестивалю «В гостях у Гоголя». Протягом цього тижня на сцені полтавського театру виступить понад 400 акторів з різних міст України.  

Це - репетиція Сумського академічного театру імені Щепкіна. До Полтави артисти привезли виставу за твором Миколи Гоголя.

Владислав Калініченко, актор Сумського театру ім. Щепкіна каже: "Наша вистава називається «Подкольосін». Вона складається з трьох частин: «Тяжба», «Одруження»  та  «Ранок ділової людини». Що потрібно людині в житті – це гроші, чини та кохання. І через цю виставу проходить Подкольосін і він хоче здобути ці речі".

Головну роль -  Подкольосіна  у виставі грає актор Юрій Кулик.

Юрій Кулик, актор Сумського театру ім. М.С. Щепкіна говорить: "Вистава незвичайна. Тут пропрацьовано життя людини, як вона йде до своїх цілей, тобто це такий, можна сказати, проміжок життя".

До Полтави актори приїхали в рамках 11-го фестивалю «В гостях у Гоголя». Протягом тижня з 1-го по 7 квітня тут виступатимуть театри з різних міст України. Всі квитків розпродані, каже Ольга Коваленко.

Ольга Коваленко, керівниця літературно-драматичної частини Полтавського театру імені Гоголя каже: "Вже відпрацювали гості з Одеси, була Київська оперета, зараз працює Сумський театр, доїжджає Харківська оперета, колеги з Коломиї, ще буде Київський театр «на Липках». А завершуватиме фестиваль потужний колектив Національного академічного театру  імені Лесі Українки".

Артемій Оніщенко, головний режисер Сумського театру імені Щепкіна каже: "Дуже важливо, що Полтава має такий фестиваль. Тут полтавський глядач може оцінити інші театри з інших міст. Побачити, що їх театр теж на високому рівні".

Цьогоріч фестиваль «В гостях у Гоголя» присвячений двісті десятій річниці з дня народження письменника.