До дисциплінарної відповідальності притягнули шістьох поліцейських, які затримували представників «Національного корпусу»

22:42, 3 кві. 2019
 
До дисциплінарної відповідальності притягнули шістьох поліцейських, які затримували представників «Національного корпусу»

До дисциплінарної відповідальності притягнули шістьох поліцейських, які затримували представників «Національного корпусу» під час приїзду Петра Порошенка до Полтави 16 березня. Це не лише поліцейські, а й керівники, які організовували їхню роботу на Театральній площі. Про це сказав речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв. За його словами, службове розслідування завершили. Ознак кримінальних порушень з боку поліції не виявили.

 

 

Речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв розповів: на чотирьох представників «Нацкорпусу» склали адмінпротоколи про порушення громадського порядку. Їх передали до суду. За словами голови «Нацкорпусу» Полтави Анатолія Шияна, це зробили безпідставно. Нагадаємо, 16 березня під час зустрічі Петра Порошенка із виборцями на Театральній площі у Полтаві почали закидати м’якими іграшками – свинями, поліцію на площі. Поліцейські затримали і доставили до полтавських відділків двадцятеро людей. Із затриманими провели профілактичні бесіди і відпустили. Увечері того ж дня представники «Національного корпусу» прийшли до Головного управління поліції. Вони хотіли отримати пояснення, чому поліцейські затримали представників їх об’єднання. Після цього поліцейські розпочали внутрішнє службове розслідування.