Близько трьохсот людей прийшли вчора на велопробіг пам’яті Артема Левченка

3:00, 1 січ. 1970
 
Близько трьохсот людей прийшли вчора на велопробіг пам’яті Артема Левченка

Близько трьохсот людей прийшли вчора на велопробіг пам’яті Артема Левченка. Третина з яких – велосипедисти. Про це розповіла співорганізаторка заходу Людмила Хоменко. Вчора було рівно три місяці, як Артем Левченко помер.

 

У Корпусному парку Полтави об 11-й годині збираються містяни. Сходяться до Монумента Слави. Звідси за півгодини стартує велопробіг, присвячений пам’яті Артема Левченка – 15-річного велосипедиста, який 5 місяців тому зіштовхнувся з водійкою Мерседеса, впав у кому і помер не приходячи до тями.

Велоколона рушає від Корпусного парку. Далі учасники вулицею Соборності їдуть до площі Зигіна. Звідти - тією ж вулицею повертаються до парку. Організувала велопробіг Людмила Хоменко.

Організаторка велопробігу Людмила Хоменко каже: «Ця акція – це нагадування про те, що потрібно дотримуватися правил безпеки руху як автомобілістам, так і велосипедистам. Сьогодні - 90 днів зі дня смерті Артема. Аварія відбулася в центрі, то вже відштовхувались від місця трагедії».

На заході - мама Артема, його друзі та однокласники.

Однокласник Артема Левченка Матвій Хайлов каже: «Ми з Артемом вчились в одному класі. І ми вирішили, що наша присутність тут  є дуже важливою».

Організаторка Людмила Хоменко каже: на акцію приїхали близько 100 велосипедистів.

Продовжує організаторка велопробігу Людмила Хоменко: «Ми хочемо наголосити, що ми чекаємо справедливого рішення суду. Але ця акція не є жодним чином звинуваченням».

Нагадаємо, шостого листопада минулого року на пішохідному переході водійка «Мерседеса» зіткнулася з неповнолітнім велосипедистом Артемом Левченком. Це сталося біля Малої академії мистецтв у Полтаві. Місце аварії – на екрані.  Кермувала автівкою 34-річна полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні.