Дефлімпійська збірна України з футболу тренується під Полтавою

18:25, 11 кві. 2019
 
Дефлімпійська збірна України з футболу тренується під Полтавою

Дефлімпійська збірна України з футболу тренується під Полтавою. До села Копили на базу футбольного клубу «Полтава» з’їхалися 25-ро футболістів – готуватися до чемпіонату Європи. Тренують гравців полтавці Олександр Верещака та Віктор Козін.. Кожні два дні у команди товариські матчі. 

Ось так на спортбазі у Копилах під Полтавою тренуються футболісти національної дефлімпійської збірної. Дев’ятеро полтавців, інші - з Івано-Франківська, Києва, Миколаєва та Одеси. Уся команда – із порушеннями слуху. Їм від 20 до 35 років. Роман тут наймолодший.

- "Ми командою гарно працюємо і сподіваємося на чемпіонаті Європи, який відбудеться у Греції, здобути призові місця!", - розповів наймолодший футболіст дефлімпійської збірної Роман Стрийський.

Тренують збірну полтавські тренери.

"Тренери у нас професійні, претензій до них немає".

33-річний івано-франківець Володимир Рій у збірній гравців з порушеннями слуху з 19-ти років. Втрачати слух почав у дитинстві.

- "З однієї сторони погано - здоров’я втратив. Але з іншого боку з’явилася можливість проявити себе у спорті глухих. І показати на міжнародних змаганнях свої можливості. Тож вийшла така собі компенсація", - розповів гравець дефлімпійської збірної Володимир Рій.

Капітан команди – Сергій Українець. Йому 35. Половину життя захищає ворота України.

"Після Дефлімпіади 2017 кістяк команди трохи змінився, бо є "свіжа кров" в Україні, яку ми потихеньку підбирали. Складно було в тому плані, щоби знайти спільну мову як в команді, так і на полі", - розповів капітан Сергій Українець.

А це – Шалва Мчедлішвілі. Він народився у Грузії. У 18 переїхав до України. Нині грає за збірну.

- "Я і забиваю, і захищаю! У цілому намагаюся приносити користь команді. Подовжуємо працювати, хлопці - молодці! Маємо всі надії, що принесемо гарний результат!", - розповів футболіст Шалва Мчедлішвілі.

Тренувальні збори дефлімпійської збірної України під Полтавою триватимуть до кінця травня. Нагадаємо, команда пройшла на чемпіонат Європи, перемігши Іспанію - 4:1 та Данію - 7:0. Збірна ставала чемпіонами Дефлімпіади та призерами світу.