Близько сотні картин та сорок будівель розписав художник із Хорольщини Владислав Тритяк

12:55, 14 кві. 2019
 
Близько сотні картин та сорок будівель розписав художник із Хорольщини Владислав Тритяк

Близько сотні картин та сорок будівель розписав художник із Хорольщини Владислав Тритяк. Цим займається протягом десяти років. Вчився – самостійно. Окрім кисті, у своїй роботі використовує аерограф. 

 

У селі Петракіївка проживає 29-річний художник Владислав Тритяк. У цій будівлі його майстерня. 

Художник Владислав Тритяк каже: «Дуже подобається мені дерева малювати. Природу. Людей менше, хоча подобається. Мені вони менше вдаються чогось. У нас тут природа, ліси. Щось десь побачив, у голові відклалося. Тоді і малюється».

Владислав пише олійними фарбами. Цю картину створює до фестивалю на Хорольщині. 

Продовжує Владислав Тритяк: «Фестиваль Великобагачанської церкви. Ця церква занедбана. Вона дуже велика. Дуже красива церква. На цю картину я малював ескіз. Хоча б основні контури. На свої я не малюю. А тут – щоб більше передати точність картини».

Також чоловік створює роботи у техніці аерографії. 

Як - показує художник: «Є ось такий аерограф, у який подається повітря. Сюди заливається фарба і за допомогою повітря фарба вилітає через сопло».

Окрім створення картин, розписує зупинки. Цю, у сусідньому селі Куторжиха, розмалював першою. 

Владислав Тритяк каже:  «Вона була дуже обшарпана, обмальована. Тут пляшки лежали. Ідея була в українському стилі її намалювати". Українські хати, українська дівчина, гуси. Все як в Україні. Природа, сіно, кури. Там козак. Тут намальований ішак. Була така історія, що щодня о 6 ранку кричав ішак.  Я намалював. І не знав».

Розмальовує також фасади та стіни приміщень. Серед них – петракіїївська школа, де навчався. Ось так виглядає стіна у коридорі закладу. Над нею художник працював протягом двох днів.  

Художник каже: «Це із картини відомої американської художниці основа взята.  Все інше – пташки, низ, квіти, вогонь, вода як стихії – це вже я сам додумав малювати».

А це один із класів. 

Продовжує художник: «Мені відразу захотілося намалювати гори. Після них – далі небо рожеве. І так само оці сакури. Відразу  у процесі: без олівця, без нічого. Стаю і малюю».

Владислав Тритяк говорить: розмалював близько 40 будівель Полтавщини та Київщини. Також створив майже сотню картин.