У Новосанжарській школі не встигли усунути порушення пожежної безпеки

18:47, 16 кві. 2019
 
У Новосанжарській школі не встигли усунути порушення пожежної безпеки

У Новосанжарській школі не встигли усунути порушення пожежної безпеки до визначеного терміну. Згідно з ухвалою полтавського адмінсуду до 15 квітня (включно) мали встановити протипожежну сигналізацію та блисковкозахист. Нині роботи виконали на 40% - говорить директор школи Микола Решетило.

У школі в Нових Санжарах тривають роботи з облаштування пожежної сигналізації та системи блискавкозахисту.

Так будівельники та монтажери проводять підготовчі роботи для встановлення блискавкозахисту навколо школи. Робити це почали від учора, говорить завгосп Леонід Подолян.

Леонід Подолян, завгосп Новосанжарської школи каже: "Копається траншея для заземлюючих пристроїв, забиваються електроди. 3 метра завдовжки. Вони потім будуть приєднані до системи".

Леонід Подолян каже: встановлюють і нову  протипожежну сигналізацію - в одному корпусі школи завершИли монтаж.

"В кожному класі, в центрі кімнати, буде встановлений датчик, який буде реагувати на задимленість приміщення".

Директор школи Микола Решетило каже: за місяць усунути порушення пожежної безпеки не встигли, роботи виконали на 40%.

Микола Решетило, директор Новосанжарської школи говорить: "Терміни, які нам визначили, досить жорсткі. Тому що на виготовлення проектно-кошторисної документації потрібен час. Ще проведення експертизи. Монтажні роботи, придбання матеріалу.

Гроші на це школа отримала з обласного та районного бюджетів. Це більше 1,5 мільйона гривень.

Геннадій Супрун, голова Новосанжарської райради розповідає: "Роботи не зупиняться вже, необхідний обсяг коштів вже виділено. Підстав для зупинення немає". 

Звертатися до суду через те, що порушення у  школі не усунули за місяць, рятувальники не будуть, говорить інспектор Леонід Головко.

Леонід Головко, інспектор пожежної безпеки каже: "Термін, який було визначено, сплив. Відповідно, виконавча служба Новосанжарського району відновила провадження. Згідно з наявною у нас інформацією, керівництво закладу збирається звернутися до головного управління ДСНС для того, щоб підтвердити факт усунення порушення правил пожежної безпеки". 

Тарас Захаров, юрист пояснює: "В даному випадку існує договір підряду і просто школа не встигає виконати роботи в строк. Тому говорити про настання кримінальної відповідальності не можна".

У єдиній у Нових Санжарах школі навчається 900 учнів та працює 86 вчителів. Згідно із рішенням окружного адмінсуду Полтави від 24 липня минулого року, заклад мали закрити до 11 березня. Причина: пожежники виявили в закладі – 11 порушень пожежної безпеки. 9 встигли ліквідувати. Решту – сигналізацію та блискавкозахист – не встановили, бо не знайшли грошей, повідомив директор Микола Решетило. Напередодні закриття, 6 березня, голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Бульбаха повідомив: 90% грошей – знайшли. Тоді ж подав скаргу до окружного адмінсуду Полтави на попередню ухвалу. Засідання у справі відбулося 14 березня. Тоді суд вирішив відтермінувати закриття школи на місяць, до 15 квітня, для усунення порушень безпеки.