Біля зупинки «Оптика» містяни другий день поспіль перекривають рух

21:18, 17 кві. 2019
 
Біля зупинки «Оптика» містяни другий день поспіль перекривають рух

О 18.00 рух вулицею Небесної Сотні, біля зупинки «Оптика», перекрили містяни. Зробили це мешканці будинку на Небесної Сотні, 79А. Їхня чоториповерхівка 24 дні без електроенергії.

Учасник акції Сергій Кулюшенко говорить: «Спробуйте пожити в своїй квартири 24 дня без світла, без телевізора, без мікроволновки, пральної машини, холодильника. Ввечері приходимо додому і потрапляємо в Середньовіччя. Звертались до прокуратури, до нашого народного депутата Капліна, в міську раду, на Млинзавод, на гарячу лінії Кабміну. Усюди лише обіцянки. Кажуть: йдіть в обленерго і вирішуйте. А обленерго порушує закон. Немає ні рішення суду, ні попередження».

Люди перекривають дорогу другий день поспіль. Роблять це, пояснює Сергій Кулюшенко, щоб привернути увагу міської влади. Секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота каже: про відсутність електроенергії у цьому будинку йому відомо.

Виконувач обов’язків міського голови Полтави Олександр Шамота каже: «Зараз міська рада зробить все від себе залежне. Ми підготували всі необхідні документи і листи до обленерго, щоб виконати роботи з підключення і дати людям світло».

Коли увімкнуть електроенергію – Шамота говорити відмовляється. Мешканці будинку, зокрема Сергій Кулюшенко, говорять: перекриватимуть рух щодня, поки світло не увімкнуть.  Нагадаємо, з 26 березня мешканці цього будинку без електроенергії. Причина: чотириповерхівка приєднана до електропідстанції Млинзаводу. Через борги - 750 тисяч гривень -, підприємство «Полтаваобленерго» припинило надавати послуги з електропостачання заводу. Таким чином люди опинилися без світла.  Будинок утримує житлово-експлуатаційної організації № 2. Підключення чьотириповерхівки до електромережі має оплатити міська рада за міські гроші.