На Полтавщині поховали військового Юрія Коновода. Він загинув на фронті 23 квітня

18:30, 26 кві. 2019
 
На Полтавщині поховали військового Юрія Коновода. Він загинув на фронті 23 квітня

У селищі Ланна Карлівського району на місцевому кладовищі поховали бійця із Полтавщини Юрія Коновода. Прощання з ним розпочали близько 9-ї ранку біля будинку, де він провів дитинство. Там зібралися родичі, однокласники, побратими та односельці.


Близько 9-ої ранку біля будинку Юрія Коновода зібралися односельці та побратими.

Побратимка Ірина Єніна каже: «Юрій - добрий, чуйний, веселий. Шуткував постійно. Такий, добрий він. Він був патріотом України. Він і 2014-ого році хотів піти – не брали. Але потім 2016-ого році він пішов».

Однокласниця Ірина Подушкіна розповідає: «Ми разом ходили в школу. Ми з першого класу були разом. Хороший, ввічливий, гарний хлопчик. Не хотіли Юру проводжати так рано. Для цього не було ніяких підстав. Але так вийшло. Царство Небесне».

Похоронна процесія рушає до міської церкви Олександра Невського. Там бійця відспівує отець Володимир. Об 11:30 загиблого несуть на кладовище. Тут зібралося близько трьохсот людей. Сергій Гусар приїхав з Харківщини. Він знав Юрія Коновода 25 років.

Побратим Сергій Гусар каже: «Коли він йшов служити за контрактом - він пішов у військовий комісаріат у Зачепилівку. Я йому кажу: ти ж у школі працюєш, уже є робота – навіщо тобі? Він сказав: я хочу, це – моє».

До війни Юрій Коновод вчителював - викладав історію у зачепилівській школі, що на Харківщині. Серед його учнів – Костянтин Довбиш.

Продовжує учень загиблого Костянтин Довбиш: «Юрій веселим був, веселим учителем. Завжди щось розказував нам. Він давно хотів на фронт. Він же афганець. Він давно хотів, з самого початку рвався туди».

Бійця ховають поряд із могилами батьків. Нагадаємо, Юрій Коновод загинув у зоні проведення Операції Об’єднаних Сил 23 квітня від кульового поранення. Він служив у 53-ій окремій механізованій бригаді водієм-зв’язківцем, повідомив заступник обласного військового комісара Едуард Бородай. Нашому земляку було 54 роки. У нього залишилася двоє синів.