На благодійному Великодньому ярмарку в Полтаві зібрали понад 24 тисячі гривень

19:44, 29 кві. 2019
 
На благодійному Великодньому ярмарку в Полтаві зібрали понад 24 тисячі гривень

Понад 24 тисячі гривень зібрали сьогодні у Полтаві під час благодійного Великоднього ярмарку. Ці гроші – для бійців на передову та закупівлі обладнання для дитячої лікарні обласного центру. Про це розповіла організаторка заходу Наталія Гранчак. Благодійний ярмарок розпочався близько 12 години і тривав на Соборному майдані близько трьох годин.

Об 11:50 майстри, кухарі, виконавці та волонтери готуються до відкриття благодійного Великоднього ярмарку. Його «Полтавський батальйон небайдужих» організовує вп’яте.

Організаторка ярмарку Наталія Гранчак розповідає: «Наша мета – зібрати гроші, допомогти нашим друзям, які зараз на передовій. Ми закуповуємо переважно засоби захисту. Протягом перших років це були бронежилети. Зараз це – біноклі. Ми ремонтуємо багато автівок. Зараз є ідея допомогти з купівлею квадрокоптера. І половину коштів, як і минулого року, ми будемо передавати до благодійного фонду «Серце до серця» для закупівлі обладнання до дитячих лікарень».

За словами Наталії Гранчак, до Великоднього ярмарку долучилися близько 40 майстрів і волонтерів. Серед них – студентка Анна Шевкова. Вона навчала гостей писанкарству.

Майстриня Анна Шевкова каже: «Вперше спробувала у нас на факультеті на одному з занять. Ми проходили технологію виготовлення воскової писанки. І після того ось уже пятий рік займаюся писанкарством».

Ніна Рак відкрила польову кухню. Це робить, каже, втретє. Продовжує волонтерка: «Починала з галушок, частували галушками. Це було минулого року. Допомагаємо продавати шашлик, глінтвейн є, є окрошка і готується смачнючий плов».

Гість ярмарку Ігор Піхуля говорить: «Я вперше на цьому святі і вперше спробував тут шашлик. Люблю гарно підсмажений, дуже хороший».

Поряд – концерт. Такий благодійний Великодній ярмарок вперше організували 2015-го. Тоді зібрали близько 25 тисяч гривень.