Сьогодні на Алеї Героїв у Полтаві перепоховали капітана тодішньої міліції Олександра Каменюка

17:10, 17 тра. 2019
 
Сьогодні на Алеї Героїв у Полтаві перепоховали капітана тодішньої міліції Олександра Каменюка

О 13 годині на Алею Героїв, що на міському кладовищі, сходяться друзі, родичі та колеги загиблого Олександра Каменюка. Тут прощаються з бійцем.

Продовжує колега загиблого правоохоронця Роман Савченко:

«Олександр був людиною, Олександр був товаришем. Для мене особисто він був братом».

Чоловік загинув від кульового поранення під час виходу з оточення в районі міста Дебальцеве 18-го лютого 2015-го. Був у складі спецпідрозділу «Грифон», говорить Роман Савченко:

«Він поїхав у складі зведеного загону для виконання службових обов’язків по охороні громадського порядку у зоні проведення антитерористичної операції. Тіло було на місці загибелі. Ворогами, напевно, було зарито. Через півтора року пошуків вони самі його відкопали і віддали на підконтрольну територію України, а саме до міста Дніпро. Там було ідентифіковано. І там він знаходився до 11.11.2016. тоді він був похований на одному з кладовищ».

Сьогодні перепоховання у Полтаві, де Олександр Каменюк народився. На міському кладовищі панахиду за загиблим проводить Архієписком Полтавський та Кременчуцький Федір.

Розповідає дружина загиблого правоохоронця  Оксана Каменюк:

« Добра, чуйна людина. З великої літери. Гарний чоловік. Люблячий батько. Обожнював своїх дівчаток. Кажуть, що герої не вмирають. Вони дійсно не вмирають. Вони просто йдуть на небо, щоб бути для нас там ангелами-охоронцями. Сподіваюся, що для моєї доньки він буде також ангелом охоронцем».

Олександру було 33 роки. Окрім доньки та дружини, у нього залишилися батьки.