У Полтаві під час благодійного велопробігу зібрали 8831 гривню

18:07, 18 тра. 2019
 
У Полтаві під час благодійного велопробігу зібрали 8831 гривню

Майже 9 тисяч гривень зібрали сьогодні у Полтаві під час велопробігу «Добрі справи – крутячи педалі». Його влаштував Благодійний фонд «Серце до серця», каже організаторка Наталія Удовиченко. За її словами, зареєструвалося 103 учасники. Вони стартували від Корпусного парку близько 11-ї і проїхали за маршрутом кільцевого транспорту, а це приблизно 20 кілометрів. Велопробіг у Полтаві тривав близько години, каже Наталія Удовиченко.

 

Із 9-ї ранку у Корпусному парку Полтави почали реєструвати учасників благодійного велопробігу. Роблять це у таких наметах. Cпіворганізатор велопробігу Денис Буцький каже: «Велосипедисти мали можливість зареєструватися в Інтернеті, у нас була гугл-форма, а також на місці. Можуть підійти до дівчаток, зареєструватись, вкинути благодійний внесок від 50 гривень. Отримують номерочок і сердечко-наліпку».

Реєструються на велопробіг Максим та Микола.

Учасник велопробігу Микола Бабич говорить: «Ми вирішили долучитися, бо це гарно, коли ти можеш допомогти, займаючись спортом».

Учасник велопробігу Максим Гасан розповідає: «Це мій перший такий захід. Я вирішив випробувати свої сили».

Зарєстровані учасники разом зі своїми велосипедами чекають у тіні. Серед них – Ірина Коломієць. Учасниця каже: «Мій велосипед у мене рік. Я його купила, це мій подарунок на День народження. Я, мабуть, на ньому живу. Якщо не брати машину, то я на велосипеді. Сьогодні я в такому костюмі. Якщо ви хотіли запитати, чому, – щоб порадувати людей. Сьогодні всі спостерігали за велопробігом шаленої полунички».

Співорганізаторка велопробігу Наталія Удовиченко розповіла: «Цього року велопробіг присвячений дитячій кардіології, кардіологічному відділенню Полтавської обласної дитячої лікарні. Після того, як знатимемо зібрану суму по Полтавській області, ми зможемо сказати, яке саме обладнання ми закупимо, адже все залежить від зібраних грошей».

Об 11-й учасники збираються біля лінії старту. Їх інструктують і починають велопробіг. Співорганізаторка велопробігу Наталія Удовиченко каже: «Ми будемо рухатись кільцевим маршрутом, маршрутом кільцевого транспорту. Старт об 11-й. Наші велосипедисти з патрульною службою, каретою швидкої об’їдуть коло і повернуться сюди».

За словами Наталії Удовиченко, велопробіг «Добрі справи – крутячи педалі» у Полтаві організовують вдруге. Минулого року він відбувся 22 квітня. Тоді зібрали приблизно 9 тисяч гривень на обладнання для ранньої діагностики порушень слуху у дітей.