У Полтаві свої книги презентують 43 видавництва України

18:43, 23 тра. 2019
 
У Полтаві свої книги презентують 43 видавництва України

43 видавництва із 13 областей України презентують свої книги на виставці-ярмарку «Пошук» – це «Полтавська Оаза Шанувальників Української Книги». Робитимуть це упродовж двох днів у Полтаві, каже директорка обласного Департаменту інформаційної діяльності Вікторія Пилипенко. Виставку-ярмарок відкрили сьогодні. Вона діє на базі обласної бібліотеки. Окрім продажу книжок, там відбуваються зустрічі з письменниками, презентації їхніх видань, автограф-сесії. Цього року «Пошук» присвятили 250-ій річниці від дня народження нашого земляка – поета, перекладача та драматурга Івана Котляревського.

 

На усіх п’яти поверхах обласної бібліотеки українські видавці презентують і продають свої книжки. Це – виставка-ярмарок «Пошук». Директорка обласного Департаменту інформаційної діяльності Вікторія Пилипенко говорить: «У нас 43 видавництва, які себе зареєстрували офіційно із 13 областей України. Плюс делегація із Білорусі, які презентують свої три видавництва. У нас майже 40 авторів, які будуть презентувати свої твори, зустрічатися з полтавцями, гостями міста».

Одразу після відкриття тут презентують видання «Енеїди» Івана Котляревського із підписом автора.

На другому поверсі – видавництва зі Львова. Учасниця виставки-ярмарку зі Львова Любов Хомчак каже: «Приїхало 10 видавництв, презентують різноманітну літературу. Представляють різноманітні книжки: дитячі, публіцистичні, філософські, історичні. Ми тут вдруге: минулого року були і цього».

Із Києва на виставку-ярмарок приїхав Володимир Даниленко. Розповідає: «Презентую книжки зі своєї літературної агенції. Це сучасна українська і зарубіжна література, класика. Люди навпомацки підходять, інтуїтивно, крутять книжку, розпитують. І це дуже позитивне знайомство для тих, хто просто любить читати книжку».

По книжки для онука прийшла Ольга Цедік. Вона говорить: «Тут і казки є, і загадки. Йому ще 4-х рочків немає, тому такі – розвиваючі, час хай вивчає, годинник».

За словами директорки обласного Департаменту інформаційної діяльності Вікторії Пилипенко, уперше таку виставку-ярмарок у Полтаві організували минулого року. Вона діяла у ці ж дні – 23 та 24 травня. Тоді до Полтави з’їхалися представники 32 видавництв України.