У Полтавській аграрній академії вибухонебезнечних предметів не знайшли

19:02, 24 тра. 2019
 
У Полтавській аграрній академії вибухонебезнечних предметів не знайшли

Інформація про замінування Полтавської аграрної академії не підтвердилась. Про це повідомив речник обласної поліції Юрій Сулаєв. Від 11-ї полісмени та вибухотехніки шукали на її території бомбу. Про замінування  керівництво академії повідомили листом – невідомі надіслали його на електронну пошту вишу. Студентів та викладачів евакуювали. 

11.30.  Полтавська аграрна академія. Тут поліцейські, кінологи та вибухотехніки обстежують територію на наявність вибухівки.

Говорить ректорка Полтавської аграрної академії Валентина Аранчій:

«Прийшло на електронну адресу академії повідомлення про замінування. Більше нічого. Ми повідомили усі служби відповідні МЧС, СБУ, поліцію про таке повідомлення».

Студентів та викладачів поліцейські евакуювали.

Розповідає викладач Олександр Пепко:

«Сказано коротко: «Заміновано. Усім звільнити приміщення!»  Ми так у зробили. Я зразу вискочив те, що у руках було».

Говорить студентка Вікторія Писанка:

«Я швидко пішла збирати речі. І зараз швидко додому «евакуюватися». Сказали всім покидати всі навчальні корпуси. Вахтерки сказали: швидко покидати свої кімнати, збирати речі, поки що виходити за межі аграрної академії, бо зараз тут небезпечно».

Продовжує студент Олександр Тарасовський:

« Я спав спочатку. А потом почув, як кричать: «Евакуація!». Швидко поїв. Взяв парашут. І ми зразу пішли звідти».

Розповідає студент Іван Лисокобилко:

«Ми саме сиділи на парі. Коли підійшли до нашого  викладача, сказали, що у нас евакуація. Спокійно під її наглядом вийшли із корпусу».

Обстежували територію академії правоохоронці та вибухотехніки протягом трьох годин. Небезпечних предметів не знайшли, каже речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв:

«Є кримінальна відповідальність за надання такого повідомлення. Це стаття 259 Кримінального кодексу України. Передбачає покарання від 3 до 7 років».

За словами речника поліції Полтавщини Юрія Сулаєва, правоохоронці шукають осіб, які повідомили про замінування.