У Полтаві розпочали роботу 46 пришкільних дитячих таборів

17:43, 27 тра. 2019
 
У Полтаві розпочали роботу 46 пришкільних дитячих таборів

Від сьогодні у Полтаві запрацювали майже півсотні пришкільних таборів. Їх відвідують учні початкових класів, розповіла заступниця міського голови Людмила Бойченко. За її словами, у таких таборах протягом двох тижнів діти відпочиватимуть та відвідуватимуть екскурсії. Також у розпорядку дня – триразове харчування і денний сон.

 

Ранок у навчально-виховному комплексі № 86 у Полтаві розпочався із танцями. Тут відкрили дитячий пришкільний табір. Привела доньку у пришкільний табір Алла Барбінова. Вона каже: «Сьогодні у пришкільний табір прийшла моя донечка Улянка. Вона закінчила перший клас. Для мене, як для мами, зручно, бо дитина не просто його відвідує, а продовжує розвиватися фізично, емоційно, вона оздоровлюється у цьому таборі».

Уляна Барбінова, яка прийшла у пришкільний табір, говорить: «Мені дуже подобається, бо я гралася з друзями».

Загалом цей табір відвідує 43 дітей, каже директорка навчально-виховного комплексу № 86 Любов Шурко: «Пришкільний табір «Сузір’я» працює для учнів 1, 2, 3, 4 класів. Зараз у нас 25 пільгової категорії і 18 учнів, крім пільгової категорії. Пришкільний табір у нас працює із 8:30 до 16-ї години. Тобто діти тут перебувають, ранкова зустріч, сніданок, обід, полуденок і екскурсії».

У таборі «Сузір’я» для дітей обов’язковий двогодинний денний сон. Відпочивають у цій кімнаті. В іншій – можуть грати, каже заступниця директорки навчально-виховного комплексу №86 Юлія Деменко: «Це наша ігрова кімната, тут діти зазвичай відпочивають після уроків, але оскільки у нас зараз літня оздоровча кампанія, то діти будуть користуватись цією кімнатою для відпочинку. Тут ви бачите багато музичних інструментів, посуд, діти можуть грати в рольові ігри, бібліотека. Зазвичай діти проводять час на свіжому повітрі і на екскурсіях».

Заступниця міського голови Полтави Людмила Бойченко говорить: «Діти зможуть оздоровитися або за повну вартість путівки – 840 гривень, або за відшкодування із міського бюджету. 100% відшкодування – це 1,5 мільйони гривень. Це діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО, діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків».

Людмила Бойченко розповіла: цього року пришкільні табори Полтави приймуть майже 3 тисячі учнів. Із них дві третини – відвідуватимуть їх безоплатно, за пільгами; третина – за гроші батьків. Минулого року пришкільні табори відвідувало більше 2 з половиною тисяч учнів. Півтори тисячі – на пільгових умовах, більше тисячі – із повною батьківською оплатою.

За словами заступниці міського голови Людмили Бойченко, пришкільні табори у Полтаві працюватимуть протягом двох тижнів. Цього року, як і 2018-ого, їх діє 46.