Матері померлих від раку дітей збирають гроші на ремонт онковідділення дитячої лікарні Полтави

18:43, 12 чер. 2019
 
Матері померлих від раку дітей збирають гроші на ремонт онковідділення дитячої лікарні Полтави

Їх троє: це Тетяна Ященко, Наталія Кузуб та Марина Кольвашенко. Говорять: це роблять, щоб покращити умови для лікування дітей. Оголосили про збір грошей минулої п’ятниці, 7 червня. Відтоді зібрали  75 тисяч гривень. 

Це – жительки  Кременчука Наталія Кузуб (ліворуч) та Тетяна Ященко (праворуч). А це – полтавка Марина Кольвашенко. Усі вони – мами дітей, що померли через рак. Ці жінки об’єдналися і збирають гроші на ремонт онковідділення. Там лікували їхніх дітей.

Марина Кольвашенко розповідає:  «В пятницю я написала в соцмережах: фейсбук та інстаграм. Попросила допомогти небайдужих людей. За вихідні  на картку перерахували люди 25 тисяч: гривня, дві, десять».

Ще 50 тисяч гривень перерахували гонщики автоклубу «Restless team». Запропонував це – Сергій Калінін.

Сергій Калінін каже: «Ми – гоночна команда. Час від часу допомагаємо дітям. Це власні наші кошти, нам приємно робити добрі справи».

А це – онкогематологічне відділення дитячої лікарні Полтави. Тут трійка матерів хоче зробити ремонт.

Марина Кольвашенко продовжує:  «Нам би хотілося тут замінити меблі,плитку, купити спеціальне крісло для збору аналізів у діток, душову зробити. Деякі палати також».


У відділенні 18 палат. Воно розраховане на 40 пацієнтів, каже керівниця онкогематології.

Ольга Скалянська розповідає: «Ця частина відділення має 10 палат. В кожній палаті – одна дитина. Це світлі палати з ремонтом, новими меблями. В тому відділенні 8 палат, кожна з яких призначена для 1 або двох дітей. Взагалі зараз лікується у відділенні 35 дітей. Є ремонт в кожній палаті, але ж він потребує покращення».

Частково онковідділення дитячої лікарні капітально відремонтували  2015-го за півтора мільйони гривень, каже начальник міського управління охорони здоров’я Сергій Котов.

Сергій Котов  розповідає: «Іншу частину цього відділення капітально не ремонтували більше 30 років. Хоча технічний та санітарний стан відділення є задовільним, але в повному обсязі вимогам сучасності не відповідає».

Грошей з міського бюджету на покращення умов у відділенні цьогоріч, каже Котов, - не передбачено. Нині ініціаторки ремонту онкогематології замовили шафу для маніпуляційної. Її вартість - 18 тисяч гривень. Решту зібраних грошей витратять на меблі для цього ж кабінету, говорить Марина Кольвашенко.