До 17 червня по всій України переважає надзвичайний рівень пожежної небезпеки

15:24, 14 чер. 2019
 
До 17 червня по всій України переважає надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Від сьогодні і впродовж чотирьох днів по всій території України переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Повідомив начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик. 5-й рівень пожежної небезпеки від п’ятниці і на Полтавщині.

 

На Полтавщині від сьогодні і до 17 червня – надзвичайний рівень пожежної небезпеки (5 класу). Це найвищий. Про це повідомила речниця рятувальників області Світлана Рибалко. Він, каже, небезпечний для екосистем:

«Для лісів, у першу чергу, хвойних, тому що висихає підстилка лісова. І вогонь «розлітається» за секунди на дуже великі території. Це не безпечно для великих територій очеретів, сухої рослинності».

Протягом цих днів на території області максимальна температура буде 32 градуси, каже синоптик обласного Гідрометцентру Антоніна Шклярук.

У ці дні забороняється розводити багаття у лісі та іншій відкритій території, залишати горючі речовини, недопалки. У разі порушення правил пожежної безпеки – штраф, каже речниця обласного управління лісового господарства Ліля Гнатенко:

«Накладається штраф на фізичних осіб: від 85 до 255 гривень. За пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем накладається штраф від 255 гривень до 850 гривень на фізичних осіб. Державна лісова охорона має повноваження накладати штрафи».

Цього року було 319 пожеж в екосистемах, із них 2 – у лісі. За такий же період минулого року в екосистемах зафіксували 161. Із них 13 пожеж – у лісових насадженнях, каже речниця рятувальників області Світлана Рибалко.