У Полтаві готуються до встановлення бігового рекорду України

16:14, 14 чер. 2019
 
У Полтаві готуються до встановлення бігового рекорду України

За п’ять днів у Полтаві мають розпочати забіг, аби встановити рекорд України. Це буде безперервний тридобовий естафетний біг. Рекордів у такій категорії в Україні раніше не встановлювали, каже співорганізатор Тарас Стефурак. Говорить: влаштовують забіг студенти Української академії лідерства. Для цього, каже, планують долучити близько сотні людей.

 

Біговий рекорд України встановлюватимуть біля Корпусного парку. Cпіворганізатор рекордного забігу Тарас Стефурак говорить: «У цій частині парку у нас будуть різноманітні локації. Із цього боку у нас буде реєстрація, намети, переодягальні, камери схову. А тут будуть намети, де люди будуть спати вночі, які будуть бігти».

Бігатимуть учасники навколо парку безперервно, каже Тарас. Обиратимуть не відстані, а час. Тарас Стефурак розповів: «Учасники будуть бігти від 15 хвилин до 2 годин, хто який час собі вибере. І вони будуть передавати естафету. Тобто один пробіг певний час і передає естафету наступному. Зареєструвалося уже близько 80 учасників. Процес реєстрації такий: ви заходите на фейсбук-подію «Біговий рекорд України». Там є посилання на форму реєстрації. Ви обираєте час, у який хочете бігти і реєструєтесь».

Тарас каже: щоб встановити біговий рекорд треба щонайменше сто людей. Вже зареєструвався на тридобову естафету Артем Гладищук. Бігом він займається впродовж трьох років. Перед кожним тренуванням – розминається. Учасник рекордного забігу Артем Гладищук говорить: «Розігріваєш м’язи, щоб у момент тренування не потягнути м’яз. Я обрав дві години. Для мене це буде нескладно, як тренування перед майбутніми стартами. Із 2-ї до 4-ї ночі буду бігти у Корпусному. За характером сну я сова, тому мені легше не спати до 2-ї, 3-ї ночі, але дуже складно прокидатися зранку».

Кожен із учасників платить за участь в естафеті, каже співорганізатор рекордного забігу Тарас Стефурак: «Ці внески йдуть на сплату роботи експертів реєстру рекордів України. Ці організаційні внески є різних сум. 15 хвилин – 200 гривень, півгодини – 150, година – 100 гривень. Кожен учасник отримає стартовий пакет, де буде медаль, ось такий сертифікат учасника».

Співорганізаторка рекордного забігу Катерина Ганочкіна розповіла: «Ми вирішили, що останній бігун буде завершувати рекорд добіганням до Петровського парку через таку червону стрічку».

Співорганізатор Тарас Стефурак розповів, що раніше таких рекордних забігів у Полтаві не влаштовували. Його планують розпочати об 11 ранку 19 червня і завершити о цій же порі 22 червня.