Сьогодні у Полтаві грали у футбол школярі та поліцейські

16:47, 18 чер. 2019
 
Сьогодні у Полтаві грали у футбол школярі та поліцейські

Змагалися учні Полтавської школи № 12 та співробітники спецпідрозділу тактико-оперативного реагування патрульної поліції області. Гра тривала півгодини на футбольному майданчику школи. Її організували задля підтримки здорового способу життя та профілактики правопорушень серед школярів, повідомила інспекторка патрульної поліції області Марина Зінюха. 

 

Близько 8:30 на спортивному майданчику Полтавської загальноосвітньої школи №12 збираються учні та полісмени. Вони готуються до футбольного матчу.

Ось так тренується перед грою 12-річний Ярослав Пічугін.

Школяр Ярослав Пічугін каже: «Нам написала однокласниця. Вона ходила до літнього табору. Їй сказала вчителька – вона нам написала. Це щоб побігати, «побуцати» м’яча».

10-річний Денис Сєдін займається футболом упродовж року. З патрульними, говорить, гратиме вперше.

Школяр Денис Сєдін розповідає: «Я прийшов, щоб пограти: або на воротах постояти, або в півзахисті. Але я півзахисник. Мені подобається футбол.  Я грав щодня, поки літо не почалося. Потім – вдома.  Не ходив грати, тому що дуже спекотно було». 

Підтримати Дениса прийшла його мама.

Продовжує мама Дениса Галія Сєдіна: «Дуже задоволена тим, що діти сюди ходять. Школа відкрита для всіх, подвіря відкрите для всіх. Це об’єднує дітей, вони стають більш згуртованими».

Матч розпочинають близько 9-ї.

Інспекторка патрульної поліції області Марина Зінюха говорить: «Дуже часто діти, які не ходять уже до школи залишаються самі вдома, і дуже немає їм чим зайнятися. Саме тому ми вирішили проводити  в різних районах міста для дітей ось такі невеличкі футбольні, баскетбольні, можливо, волейбольні матчі».

За команду школярів уболівають дівчата з групи підтримки.

Відпочиває після завершення першого тайму патрульний Артем Коломієць.

Патрульний Артем Коломієць розповідає: «Долучаємося до підтримки здорового способу життя. Тим більше зараз літо. Щоб діти десь не гуляли, не потрапляли до жодних пригод, краще ми пограємо з ними в футбол і проведемо гарно час».

Цьогоріч на базі 12-ї школи такі футбольні змагання влаштували вперше, каже директорка Олена Ткач.

Продовжує директорка Полтавської школи №12 Олена Ткач: «Впроваджуємо в нашій школі правовиховну роботу. Розвиваємо спорт постійно. Діти енергійні, цілеспрямовані, тому ми вирішили об’єднатися з представниками патрульної поліції і зробити пілотний проект на базі нашої школи».

Полісмени та школярі зіграли внічию. Футбольний матч закінчився з рахунком 6:6 о 9:30.