У Полтаві почали обробляти амброзію

18:40, 19 чер. 2019
 
У Полтаві почали обробляти амброзію

150 тисяч літрів мінеральної речовини використають цього літа комунальники, щоб обробити амброзію на території Полтави. До цього траву скошували, каже керівник комунального підприємства «Декоративні культури». Відсьогодні почали обробку спецречовиною. Вона, потрапляючи на листя рослин, викликає в’янення. Сама ж амброзія стає неалергенною, пояснює агроном Юрій Пастушенко.

Із цих баків до зелених каністр комунальники переливають спецречовину для обробки кущів амброзії. Щільно закривають та йдуть обприскувати територію третьої міської лікарні.

Віктор Міщенко, працівник підприємства «Декоративних культур» говорить: «Вміщується десь до 20 літрів. Раніше були насоси, щоб качати руками. Уявіть, що таке викачати 20 літрів цілий день однією рукою. Тут оснащено електронасосом. Він живиться від акумулятора. Кнопочку нажав, насос качає, ти тільки натискаєш клавішу і все». 

Директор комунального підприємства «Декоративні культури» Сергій Луценко каже: купили 150 тисяч літрів засобу проти амброзій. Витратили майже 2 мільйони 800 тисяч гривень. Це – гроші з міського бюджету.


Сергій Луценко, директор підприємства «Декоративні культури» каже: «
Протягом цього тижня ми працюватимемо на території Подільського району. Визначені ділянки, де поширена амброзія найбільше. Наступного тижня ми працюємо в двох районах: Шевченківський та найбільший район міста, де найбільше приміських селищ - це Київський район».

Мінеральну речовину для обробки постачає полтавське підприємство «Бішофіт МД». Воно виграло тендер у кінці травня. Це – агроном цього підприємства. Каже: речовина безпечна для людей.

Юрій Пастушенко, агроном підприємства «Бішофіт МД» каже: «Препарат діє тільки на дводольні бур’яни. До дводольних бур’янів відноситься великий спектр бур’янів. Це амброзія, борщівник Сосновського. Препарат потрапляє розпилюючим методом на амброзію. За 30-40 хвилин виклакає в’янення і листи амброзії опускаються (показуємо). Через 5 -7 днів амброзія повністю засихає».

150 тисяч літрів спецрочивини для амброзії вистачить, щоб обробити територію понад 400 гектар, каже агроном.